Vietnamesen öppnade sin första restaurang Far East 2010. Han köpte senare även loss fastigheten av Bodens kommun. 2011 började han hyra restaurangen på Boden Arena där han i dag serverar lunch men även har haft hand om olika tillställningar och arrangemang åt Bodens kommun.
-Jag tycker restaurangen på arenan fungerar bra. Vi har gjort några anställningar sedan vi tog över. I dag är vi nog 4-5 anställda där. Så stor personalstyrka kommer även finnas på Far East och den nya köttrestaurangen. Så det blir några nyanställningar, säger Hung Nguyen.
Han vill inte trots att han i dag driver tre restauranger kalla sig krogkung.
- Nej, jag driver ju bara ställen. Jag tycker om att förnya mig och det är därför som jag nu satsar på något nytt. Det blir en ny restaurang som ska servera kött och skaldjur. Det är också något som kunderna frågat efter och som jag tycker Boden saknar i dag, säger Hung Nguyen.
Restaurangnamnet hemligt
Just nu pågår ombyggnationerna av Far Easts restauranglokaler som ligger vid Kungsbron. Än så länge är det hemligt vad den nya köttrestaurangen ska heta och hur stället ska se ut. I dag har fönstren täckts för med papper. Det som är klart är att nattklubben öppnar igen när restaurangen slår upp portarna.
– Datum är ännu inte bestämt, men det blir 2014 säger Hung Nguyen.
Satsningen på en sportsbar är däremot mer osäker. Hung Nguyen tror inte att han kommer att öppna en sportsbar som tidigare var sagt eftersom underlaget inte räcker för två sportbarer. I augusti öppnade konkurrenten Allstar i centrala Boden.
Vad ska du då göra med dina 40 teveapparater?
-Ja, det får jag se. Jag tror att jag kommer att satsa på ett ställe för äldre människor som vill gå ut. Det är inte riktigt klart än därför kan jag inte utveckla riktigt hur jag tänkt. Stället kommer att finnas där sportsbaren skulle ha varit. En viss ombyggnad är ju redan gjord på den tredje våningen, säger Hung Nguyen.
Matkonceptet för Far East med vietamesisk buffé behålls trots flytten till Nordpoolens restaurang. Hung Nguyen övertog under hösten kontraktet för restaurangen med 98 sittplatser vars lokal han byggt om.
-Just nu pågår slutförhandlingar om öppetiderna. Vi vill slippa öppna sju på morgonen det är väl det som ligger närmast och anpassa tiderna efter hur beläggningen ser ut på anläggningen. Förutom Far East meny kommer vi även att servera pizza och sushi. Vi kommer att satsa på relaxen, speciellt för företag som vill kunna servera vår grillmeny till. På gamla Far East var den väldigt uppskattad av gästerna och kommer därför även att finnas med i den nya köttrestaurangens meny, säger Hung Nguyen.