På torsdagen handlade han tio liter mjölk, grekiskt lantbröd och grädde på konsumbutiken.
– Det var en förpackning med lantbröd kvar och den tog jag, säger Bo Nilsson.
Han åkte hem, packade ur och öppnade en liter mjölk till kaffet.
– Det var klumpar i mjölken. Bäst före-datumet var 2 augusti. Jag öppnade en ny förpackning och även den var sur. Jag öppnade de andra mjölkpaketen och alla tio liter var sura. Dessutom var brödet mögligt, så det slängde jag. Men grädden var bra.
Körde till Harads
Bo Nilsson ringde tillbaka till affären som erbjöd honom att komma tillbaka och hämta ny mjölk.
– Det är sju mil fram och tillbaka till Boden, så det hade blivit dyrare att köra ned än mjölken var värd.
Han tycker inte pengarna är hela världen, men menar att det inte var roligt med tanke på att det är en bit att fara.
– Jag fick köra till Harads och handla. Det blev en lång färd för lite mjölk.
Bo Nilsson tror att Coopmjölken han köpte på Konsum Svea måste stått för varmt.
Utreder orsak
John Hedberg, butikschef, säger att de har anlitat en firma som håller på att utreda orsaken och undersöker kylarna.
– Vi har automatisk bevakning av temperaturen i kylarna. Vi tar det här på allvar, men ingen annan kund har hört av sig och klagat vad jag vet, säger John Hedberg, men påpekar att han är på semester.
Han menar att den sura mjölken även kan bero på fabriksfel eller att den blivit för varm under hemtransporten.
– Jag skyller inte ifrån mig, utan vi tittar på det jag kan påverka, säger John Hedberg, som tillägger att han tycker det är konstigt att även brödet var mögligt.