Luleåkrögare öppnar restaurang i Boden

Luleåkrögarna bakom den asiatiska restaurangen Goodwill har öppnat en till restaurang i Boden. ”Vi kommer att införa ett nytt koncept för affärsluncher och representation”, säger delägaren Malin Hsiung.

Glad. Nu har Malin Hsiung och maken Josef öppnat en Goodwill-restaurang även i Boden. " Vi tyckte det var lämpligt pendlingsavstånd till Luleå att ha en i Boden också."

Glad. Nu har Malin Hsiung och maken Josef öppnat en Goodwill-restaurang även i Boden. " Vi tyckte det var lämpligt pendlingsavstånd till Luleå att ha en i Boden också."

Foto: Lena Leffler

BODEN2016-08-17 21:30

Restaurangen, som öppnade för drygt en månad sedan på Pumptorget i nedre stadsdelen är Bodens senaste tillskott på restaurangsidan. Makarna Josef och Malin Hsiung driver sedan 2011 även restaurang Goodwill vid Luleås bussstation. Goodwill, som även Bodenrestaurangen heter, håller till i Herkules tidigare lokaler där det tidigare har funnits en thairestaurang.

– De tidigare ägarna, ett thailändskt par ville sluta med sin restaurangverksamhet och satsa på sina vanliga jobb. Vi är 3-4 personer i dag som jobbar på restaurangen och har öppet sex dagar i veckan från lunch till kvällstid, säger Malin Hsiung.

När krögarparet ville öppna en till restaurang föll valet på Boden trots det fanns andra erbjudanden.

– Vi tycker det är lagomt pendlingsavstånd från Luleåstället vi har. Sedan har vi haft många som ätit i Luleå som sedan tagit bussen hem till Boden. Vi tror det finns en marknad även här i sta´n för vår mat, säger Malin Hsiung.

På menyn kommer det finns moderna asiatiska rätter men även de mer välkända, grillat och husmankost.

– Bodens meny blir densamma som i Luleå. Däremot blir det lunchbuffe här medan vi har tallriksservering i Luleå.

På restaurangren kommer paret ha en allmän del och en avskild del.

–Vi har bordsplatser men kan även erbjuda avskildhet för företagsmöten och affärsluncher. Bodens meny blir också densamma som i Luleå. Däremot serverar vi lunchbuffe här medan det är tallriksservering i Luleå.

I dag är det svårt att hitta en ledig restauranglokal i Bodens centrum, men Malin tror ändå att läget passar rörelsen.

–Vi har nära till järnvägsstationen och till alla andra restauranger härnere. Alla har olika utbud. Om man ser till restaurangen i Luleå så var det inget drömläge heller när vi startade, men vi lyckades vända det genom nöjda kunder, säger Malin Hsiung.

Hon är också nöjd med utsikten från Pumptorget mot Brännastrand och Bodträsket.

– Jättefint. Vi föll även för möjligheten att kanske nästa sommar kunna få öppna en uteservering utanför restaurangen, säger ägaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om