Mai Kanokwan, 26 år, från Boden har alltid drömt om att starta eget café eller bageri. För en vecka sedan slog de upp dörrarna på Kungsgatan 13.
–Det känns både skönt och nervöst nu när vi har öppnat, det är väldigt mycket nya saker på att lära sig och tänka på, det är första gången vi gör det här, säger hon.
– Vi såg det som en bra chans att ett nytt café, nu när Boden ska växa, säger Phattharachet Jullajoem.
Tiger house café fokuserar främst på tårtor men gör också bakelser, bröd, mackor och kaffe. Det stora intresset för att baka – och äta bakelser – har funnits hos Mai Kanokwan i många år.
– Det fanns inte så mycket utbud av bakelser i Boden så då började jag testa baka de själv, där började mitt bakintresse. När jag bakar blir jag lugn och glad i kroppen på samma gång, säger hon.
Både Mai och Phattharachet är födda i Thailand men har bott i Boden och Luleå de senaste 15 åren.
– Största kontrasten mellan Thailand och Sverige förutom kylan är att det är mycket lugnare här, det är väldigt tättbebyggt i Thailand, säger Phattharachet Jullajoem.
Tårtorna är inspirerade av både europeiska och thailändska bakverk.
– Vi vill skapa lite mer variation, några bakelser här har en lite thailändsk twist, exempelvis med kokos.
– Man gör även hela födelsedagstårtor med macha te, med thaite. Vi känner många thailändare här som vill ha lite mer thailändska smaker så därför har vi en blandning, säger Phattharachet Jullajoem.
Mai och Phattharachet hoppas att platsen för satsningen ska bidra till att locka mer folk till den nedre stadsdelen i Boden.
– Vi vill att den här stadsdelen av Boden ska bli mer livlig, just nu är det inte så mycket som händer här, säger Phattharachet.
Det är inte första gången som paret jobbar tillsammans, tidigare jobbade de ihop på restaurangen Artic Thai.
– Vi småbråkar ibland men annars funkar det bra att jobba ihop, säger Mai Kanokwan och skrattar.
Vad är det bästa med att jobba ihop?
– Vi är bra på olika saker så vi kompletterar varandra väldigt bra, säger Phattharachet Jullajoem