De sitter med i brukarrådet. Gunborg Andersson tackade ja för att det verkade vara intressant och Nisse Bergman ville veta vad det var frågan om.
Den här dagen hade de valt mellan ärtsoppa och ostsmörgås eller senapssill med ägg och potatis. Till dessert var det pannkaka. Båda ville ha soppan.
– Det är roligt att kunna välja mellan två rätter, två är bättre än en. Det är ju bra mycket bättre att kunna välja en annan rätt om man inte tycker om det på matsedeln, säger Gunborg Andersson.
Hon berättar att de beställer så långt i förväg att de ibland hinner glömma vad de valt.
– Då blir det en överraskning.
Nisse Bergman tycker maten är bra, men han längtar efter abborre.
– Men det kan inte bli här som det var när man bodde hemma i Kiruna. Då var vi ute både sommar och vinter och fiskade. Nu sitter man här och minns.
Gunborg berättar att hon hört att det ska bli önskekost på fredagar.
– Vi kanske också får del av fredagsmys.
Jeanette, enhetschef, förklarar att pensionärerna får önska och om många vill ha samma sak så kanske kostenheten kommer att kunna ordna det.
Vad önskar du?
– En riktig söndagsstek stekt i gryta, säger Gunborg.
Men det viktigaste tycker hon är de får nykokt potatis. På de flesta våningarna på Å-center kokar de potatis.
– Varmhållning av potatis är inte bra. Vi äter ganska mycket fisk och då behövs god potatis till.
Gunborg Andersson skulle också vilja ha gravlax, prinskorv och kallskuret.
– Den där gravlaxen Gunborg snackar om, den är man uppfödd på med mandelpotatis, säger Nisse Bergman, som tycker de skulle kunna få mandelpotatis åtminstone någon gång ibland.
– Och renskav, men då ska det vara riktig renskav och inte uppblandat. Ibland hade vi fest hemma och då åt man märgben. Det åt jag med förtjusning. Men det kan man inte få här.
De enas om att måltiderna är viktiga. Det blir som en träffpunkt när alla samlas kring matbordet.