De tog över driften i månadsskiftet november/december förra året. Kontraktet gäller i första hand för ett år och året inleds med renovering och ombyggnad.
– Det är inte gjort något sedan fastigheten byggdes, säger Malin Winsa, utvecklingschef på Business park.
– Restaurangen är hjärtat i anläggningen. Den ska vara och är en viktig mötesplats. Vi vill att restaurangen ska vara en del av konferensupplevelsen. En bra matupplevelse förstärker hela intrycket. Vi vill också att det här ska vara en mötesplats för sävastborna.
Kerstin Andersson på Sörby turism och konferens, som bland annat driver Kallkällan, säger att de har perioder med mindre beläggning.
– Vi har fast anställd personal och kan inte säsongsanställa för då förlorar vi vår personal.
De är fyra heltidsanställda, men köper kocktjänsten från företaget Restaurangproffsen. Under jul och nyår har det varit fullbelagt i Sörbyn, men av företagsekonomiska skäl söker de hela tiden kompletterande verksamheter. Därav intresset för restaurangen på Business park.
– Vi har blivit väl mottagna och för oss är det här ett otroligt bra komplement. Sedan är det roligt att vara på ett ställe som expanderar och att få vara delaktig. Vi tror på det här konceptet. Det känns som att starta ett helt nytt företag, säger Kerstin Andersson.
– Den känslan tycker vi om. Vi är entreprenörer.
Enligt Kerstin Andersson bygger verksamheten i Business park på samma koncept som i Sörbyn.
– Det ska vara snäppet under lyxkrog. Maten bygger på bra råvaror, helst lokala, och våra menyer har en lokal mattradition. På nyårsafton hade vi ett 40-tal gäster, varav cirka 30 utländska, som åt sju rätter med bland annat löjrom och ripa.
Förutom att serva konferensanläggningen och erbjuda finare middagar kommer de att driva lunchrestaurang.
– Den är vår bas med vardagsöppet och klassisk vällagad husmanskost på menyn. Det drog direkt när vi hade rårakor med stekt fläsk, säger Kerstin Andersson.
Hon påpekar att de också kommer att ha egna evenemang.
– Det kommer vi att utveckla. Men nu, det första kvartalet, kommer vi att påbörja renoveringen under tiden som vi driver restaurangen.
Kerstin Andersson är mycket nöjd över att de fått vara med och påverka utformningen av den nya restaurangen.
– Miljön är mycket betydelsefull. Jag vill inte komma in i en miljö som inte stämmer överens med vårt koncept. De har varit mycket lyhörda på arkitektkontoret A och D.
Området i direkt anslutning till restaurangen kommer att byggas om till konferensfik och arbetsplats.
– Vi vill att det blir en plats dit folk kommer och jobbar, säger Malin Winsa och tillägger att det är unikt med konferens, företagspark, hotell och restaurang under samma tak.
Dessutom ska Filmpool Nord att flytta sin studio till den intilliggande byggnaden Golfcenter. Något som Kerstin Andersson också välkomnar.