Bröderna Anders och Roland Wikstén har sålt sina aktier. De ägde två tredjedelar av företaget. Jonas Lundström har varit minoritetsägare, men går nu in som hälftenägare. Joel Andersson äger den andra hälften. De var redan överens om övertagandet i våras, men affären blev inte klar förrän förra veckan.
– Vi får in en ny generation som ska vara med och dra det här tåget vidare. Det känns roligt att få fart och fläkt, säger Jonas Lundström, som på grund av andra verksamheter, som han arbetar med inte är på farmen i samma utsträckning som tidigare.
Joel Andersson har drivit det framgångsrika företaget Städakuten i Norr i nio år. En verksamhet som han inte tänker släppa.
Joel Andersson och Jonas Lundström träffades i samband med Kläppenfestivalen förra året, käkade frukost tillsammans en morgon och provade att jobba ihop i julas. Nästa steg blev stugbyn Western farm village, som Joel Andersson jobbat med som konsult. På den vägen är det.
Första delen av anläggningen byggdes 1997 av Wikstén. Jonas Lundström startade företaget Boden cowboys. Han skötte om evenemangen, djuren och jordbruket. Verksamheten har utvecklats och vuxit successivt.
– Idag vänder vi oss till olika målgrupper, säger Jonas Lundström.
Western farm är mest känd för sina stora arrangemang med artister, men det är inte den stora delen av verksamheten.
– Vi har en konferensanläggning som kan ta emot 800 personer och kan ta emot en jättestor bankett som äter middag samtidigt som vi kan ta emot det där lilla gänget som bor i stugorna och har aktiviteter på dagar och kan åka släde på vintern och gå på vår julshow, säger Joel Andersson.
Han vill att det ska bli en anläggning som är öppen dagligen.
– Det blir mer naturligt i och med att man kan övernatta. Då väver vi in vår vilda västern med allt från linedance till olika tävlingar och teambildningsaktiviteter.
Jonas Lundström tycker att de bara på de senaste månaderna blivit mer tillgängliga.
– Jag förstod inte att det skulle bli så här, men effekten av att vi säljer boende blir att vi alltid är på plats. Det kanske inte alltid blir jätteevenemang, utan vi kan göra lite mer för mindre sällskap. Vi kommer att köra surströmmingspremiär, kanske älgköttsoppa och någon pubkväll.
– Vi har byggt en mindre restaurang och kan ta emot allt från en till 1000 gäster. Jag brinner för det här och tycker det ska bli jätteroligt, säger Joel Andersson.
Jonas Lundström tycker det är spännande.
– Jag tror att det på sikt finns enorma möjligheter, säger han och berättar att de ska göra en stor satsning mot skolresor där man kanske kan baka in den svenska historien.
Båda har drivet och känner att det är nära till beslut.
– Det blir en nytändning. Nu är det en ny era, säger Jonas Lundström.