Det är Nåiden Bygg som byggt den 3000 kvadratmeter stora butiken åt fastighetsägaren Wikstens Fastigheter AB. Skylten är uppsatt och inne i butiken skjutsas de sista varorna på plats av Willys personal.
– Inredningen har Willys skött själv. Vi har en speciell styrka på plats i butiken som sköter allt det praktiska vid alla nyetableringar. Det är först när butiken öppnar på torsdag som vi tar över driften, säger butikschefen Linda-Marie Mikaelsson.
Butiken har 26 anställda med butikschefen och tre teamchefer inräknade. Cheferna jobbar heltid och de övriga är deltidsanställda.
Rosviksbon Linda-Marie Mikaelsson har rekryterats från Willys Hemma-butiken i Kalix där hon jobbat i 2,5 år.
– Jag har jobbat i drygt tio år åt Willys, bland annat även som anställd på Willys Luleåhamn. Det känns roligt att komma till en större butik igen, säger Mikaelsson.
Från lärare till butikschef
Hon är utbildad NO-och mattelärare och har undervisat på Korpenskolan innan hon gick över till handeln.
– Så att komma tillbaka till Boden känns som att komma hem. Jag är väldigt förväntansfull inför starten. Vi har en butik i toppskick, säger butikschefen.
1100 personer sökte butiksjobb hos Willys. Urvalsprocessen har skötts i fyra olika rekryteringssteg.
– Det känns roligt att 22 anställda är bodensare. Det är många som bytt från ett handelsjobb till ett annat i den här sta´n. Willys har också haft många sökanden med utländsk härkomst, men många kan inte tillräckligt bra svenska. Vi har dock anställt en man från Somalia som uppfyllde språkkraven. Vi har också utbildat personalen sista månaden genom att placera ut dem på andra Willysbutiker, säger Linda-Marie Mikaelsson.
Teamchefen Ann Lendholm, kassalinjen, Daniel Henriksson, färskvaror, och André Henriksson, torrvaror, valdes ut av 300 chefssökanden. André Henriksson kommer från butikschefsjobb på Ica i Sävast.
–Det känns bra att få utvecklas. Att få jobba i en större butik är en utmaning, säger han.
–Jag har själv drivit mataffär i Boden och sista åren varit teamchef färskvaror på Willys i Storheden. Det är alltid kul att vara tillbaka i Boden, säger Daniel Henriksson.
Slipper pendla
Ann Lendholm, också hon gammal bodensare är bosatt i Smedsbyn. Senaste åren har hon varit restaurangchef för Max i både Luleå och Boden.
– Jag kände för ett arbetsbyte. Willys personal var med på Skördefesten i helgen. Många bodensare är jättepositiva till att butiken kör igång. Det kändes verkligen roligt, säger Lendholm.
Butiksanställde Conny Söderström bor i Boden och ska jobba på Willys frukt- och gröntavdelning. Han är glad att slippa pendla till jobbet som undersköterska på Sunderby sjukhus.
– Ett matintresse har alltid funnits fast jag jobbat med sjukvård. Man behöver lite nya utmaningar för att utvecklas, säger han.
Hur ser ni på konkurrensen?
– Vi räds inte konkurrensen, men varje butik måste ju vara på tårna för att göra sitt bästa. Så är det för alla affärer i stan.