Robin Nordberg registrerade i sitt företag i oktober i år. Bodens kommun hoppas att befolkningen ska fördubblas fram till 2030.

– Finns det ett lekland i Boden så finns det kanske lite mer dragningskraft för att få hit lite mer barnfamiljer, säger Robin Nordberg.

Boden Fun House som finns på Facebook har redan nåtts av 11 000 personer och fått 300 gillare på kort tid.

Artikelbild

| Bara 24 år. Robin Nordberg tror stenhårt på sin idé. " Jag fick inget banklån men ordnade extern finansiering. Jag tror att ett lekland är vad Boden behöver."

– Det märks att lekland är populärt och är kanske något som Boden har saknat.

Just nu spikas det och byggs inne i Urban Stores gamla lokaler som ägs av Nordiska Bil.

– Jag har fått jättemycket hjälp av tidigare hyresgästen Urban vilket vi är väldigt tacksamma för. Det är också skrivet ett femårskontrakt för lokalen, säger Robin Nordberg.

Hans sambo Hala Aljebore och Robins syster Linn Nordberg ska finnas med i verksamheten.

Artikelbild

| Nya grejer. Här inne i Urban Store lokaler som ligger efter Sturegatan ska det bli ett lekland.

– Min syster ska sköta caféet och stå i kassan. Vi kommer servera varma och kalla baguetter för dem som besöker leklandet, säger Robin Nordberg,

Lekutrustningen ska finnas längst inne i lokalen.

Artikelbild

| Linn Nordberg kommer att jobba bakom disken i Baguetteserveringen. " Jag blir väl lite alltiallo. Det känns kul att jobba åt familjen".

– Vi har tänkt oss ett lekland som finns i Luleå med klätterställning och rutschkanor. Det ska även rymmas en 120 kvadratmeter stor hoppborg med olika saker.

Längst framme vid fönstret eller ena sidan av ingången ska det finnas sittplatser så man kan ordna kalas och även en barnvagnsparkering.

– Det kommer vi vara först med. Vi vill gärna ha in spontanbesök hos oss att mammor eller pappor kommer in och leker hos oss. I dag är ju det enda alternativet en heldagsutflykt till Luleå därför vore det kul att behålla lite barnfamiljer i stan, säger Robin Nordberg.

En stor bardisk är nästan färdigbyggd och längs lokalernas ena långsidor håller det på att byggas sittplatser i form av en jättelång soffa.

– Jag gick själv elprogrammet men gillar att snickra. Just nu är släkten här och hjälper till och bygger, säger Robin Nordberg.

Han är bara 24 år.Han tror att hans ålder spelat in hur hans företagsidé stöttats av Swedbank och Allmi.

– När Allmi inte satsade på mig så vågade inte banken ge mig lån. Det är ingen fördel att vara ung och starta företag. Vi har haft en del motgångar tack vare vår ålder.

Robin Nordberg gav inte upp utan ordnade extern finansiering och tog hjälp av sin familj.

– Visst det är en stor investering men jag tror stenhårt på det här. Jag tror att Boden behöver ett eget lekland.