Det var vid 16:30-tiden som det hela inträffade inne på IT-företaget KnCMiners område - i en av serverhallarna. En man i 20-årsåldern är svårt skadad efter att ha blivit knivhuggen i bröstet. Enligt polisen kan det röra sig om livshotande skador. En man i 40-årsåldern är misstänkt och gripen.

LÄS MER: Man knivskuren i bröstet – Misstänkt gärningsman gripen

Nu kommer nya uppgifter fram från väktarbolaget som var först på brottsplatsen. Två väktare från Väktarskolan stod vid passergrinden när larmet gick, berättar Alexander Granberg, operativ direktör på Väktarskolan.

– Grunden till larmet är att de har en platschef på företaget som samverkar med väktarna. Platschefen ringde och sa att det var ett knivbråk inne lokalen och att ni måste komma in, säger Alexander Granberg.

Alexander Granberg har fått uppgifterna från sina anställda väktare under en avrapportering. Enligt uppgifterna startade bråket i en av företagets serverhallar mellan två personer. När väktarna sprang in i serverhallen hittade de brottsoffret som låg på rygg på golvet. En av väktarna sprang fram och började med livräddningsförsök på mannen. Den andre väktaren letade efter en gärningsman.

– Och sedermera grep han honom när han kommer tillbaka. Det tog inte en så lång stund.

Enligt väktarna har vittnen uppgett att den misstänkte gärningsmannen satt gränsle över brottsoffret. I det läget ska han ha huggit honom med två djupa hugg i bröstet med en Morakniv. Runt 15 personer samlades i tumultet.

– Så det är en större mängd människor och spänningen är anspänd. I och med det som hade hänt så var folk upprörda.

Den misstänkte mannen ska ha uppträtt lugnt mot väktarna.

– Han gjorde inget motstånd när man belade honom med handfängsel och sen så la man in honom i vår insatsbuss.

Gärningsmannen lämnades över till polisen när de dök upp på platsen. Den gripne mannen är i 40-årsåldern och är misstänkt för mordförsök eller dråpförsök, alternativt grov misshandel. Efter polisförhör anhölls mannen av åklagare. Polisens utredning pågår och i nuläget pågår en brottsplatsundersökning.

Alexander Granberg misstänker att händelsen kan ha fångats på film.

– De har jättehög bevakning på området. Men det har säkert polisen tagit hand om. Så det kommer nog gå att få bra att få en klar bild av händelseförloppet, säger han.