Treehotel brukar avslöja kändisbesöken på hotellet först när de lämnat Harads.

– Ja, kändisarna vill ju gärna ha det lite privat. Däremot var det faktiskt hans fästmö som hade bokat en natt på trädhotellet. De bodde i Dragonfly, säger Britta Jonsson- Lindvall.

Paret kom på onsdagen och åkte hem i dag alltså på trettondagsaftonen. Britta Jonsson och dottern var inte på hotellet och såg när paret anlände.

Artikelbild

| Så här ser den lyxiga trädkojan Dragonfly ut på utsidan. " Det var Elijah Woods fästmö som bokat kojan", säger Britta Jonsson-Lindvall.

– Ja, jag tänkte inte att det var en kändis först utan det var ett sällskap från Nya Zeeland som uppmärksammande mig på det. Min dotter Sofia hade säkert känt igen skådespelaren om hon varit här, säger Britta Jonsson.

Elijah Wood är en 35-årig amerikansk skådespelare som främst är känd som hoben Frodo Bagger i Sagan om Ringen-filmerna. Under besöket hann superkändisen och hans fästmö med en norrländsk meny bestående först av en förrätt på svampcheesecake, reninnanlår som huvudrätt och blåbärspaj som efterrätt.

– Paret var väldigt nöjda med maten.

Innan kändisarna åker så ber alltid Britta om att få bli fotograferad med hotellgästerna.

Artikelbild

| Elijah Wood i filmtrilogin "Sagan om ringen".

– Jag tyckte det var en kul grej att fota dem. Jag har en del bilder nu. Det är inga problem för en tant som mig att få kändisar att ställa upp. Vi lovar alltid att inte lägga ut bilden förän efter de åkt härifrån.

Vad tyckte paret om den 30-gradiga kylan?

– De gillade både vädret och vintermiljön.

Är de kvar i länet?

– Jadu, det är sådant som jag inte heller kan avslöja, säger Jonsson-Lindvall, och skrattar.

NSD frågar hur många kändisar det blivit genom åren. Det kan inte Britta svara på rakt av så att säga.

– Däremot tror jag att Eiljah slår Kate Moss i kändisskap i alla fall om man får tro dem som vet.

Fick du ingen autograf?

– Ja, det borde jag kanske ha frågat om. Men det var en jättebra idé.Det är kanske något som jag också ska satsa på framöver, säger Britta Jonsson- Lindvall.