Ja, det gjorde också flera andra i fyrkanten som NSD träffade på vid I 19s exercisfält kallat Pampas och på Havremagasinets gård där det pågick olika aktiviteter under lördagen. Hästfesten inleddes med en hästkarneval med 26 hästar och ryttare från olika ridklubbar. Ekipagen startade från Bodens travbana och kom sedan via Bodens centrum till målgången vid Pampas och Havremagasinet. På exercisfältet pågick under dagen både ponnyridning och även uppvisning av islandshästens olika gångarter. Michael Hopgodd och hans sjuåriga dotter Elisa tittade på många olika saker, men mest kanske på fyrbenta djur.

- Dottern rider i Björsbyn, säger pappan.

Hästarna var ju huvudnumret . Elisa fick en liten lektion av Maria Bucht hur ett hästben är uppbyggt med hjälp av skelettdelar och hur alla delar jobbar ihop. Hennes fotvårdskollega Kerstin Kemlén som fanns i samma uställningstält visade upp en färsk, avhuggen hästfot för NSD.

Artikelbild

| Det fanns mycket att titta på för både stora och små under hästfesten i Boden.

– Ja, den är äkta. Vi har fått den från Norrbottensgården från hästar som gått till slakt. Det är intressant att visa fötter som har en avvikande form och hur hästbenet ska se ut för att fungera, säger fotvårdaren Kerstin Kemlén.

Hästfotograf

På hästfesten fanns även Andreas Fernandez, som driver Stall Åbergstorp, som lagt läkaryrket på hyllan för att utbilda sig till fotograf. Han går en treårig distansutbildning som finns i England. Under hästfesten skulle han fotografera hästar. På Stall Åbergstorp finns i dag ett tjugotal hästar.

– Jag har inte fotat så mycket häst med blixt. Jag kommer i alla fall att fota min fru Ninas häst och en till, säger Andreas Fernandez.

Artikelbild

| Tolv hästekipage startade vid Bodentravet och red sedan via Bodens Centrum till Pampas och Havremagasinet där hästfesten hölls i Boden.

Snygga hästar fanns det gott om som varmblodsstoet ” Fire of my heart” som ägs av Siv Sundberg. Stoet är 14 år.

– Hästen som jag köpte 2008 var tidigare travhäst men skolades sedan om till ridhäst. Nu är det min dotter som rider den på hopptävlingar. I dag är jag och hästen bara här för att visa upp oss, säger Siv Sundberg.

Artikelbild

| Kolla in Siv Sundbergs fina häst "Fire of me Heart". Ett 14-årigt sto som började som travare och sedan sadlade om till hopphäst.

Under dagen kunde besökarna även köpa fika inne i Havremagasinet. Några som tog en kopp kaffe var Elisabeth Lundström och Katarina Leinikka.

– Naturligtvis tog jag en hästbakelse, säger Elisabeth Lundström.

Artikelbild

| Folk från hela fyrkanten kom till Boden.Carin Tyding, Antnäs och Stina Lundberg, Orrbyn, var några "hästbesökare".

Vad annars....