17-åringen som kommer från Azerbajdzjan pratar otroligt bra svenska med tanke att han, hans mamma Reyhan och syster Afsana,21 bara varit i Sverige i åtta månader.

– Vi kom först till Harads och där gick jag till kyrkan direkt och frågade om jag fick sjunga där vilket jag fick. Jag älskar att sjunga. Det är det som jag lever för, säger Ibrahim Nasrullayev.

Han fortsatte sedan i kyrkans verksamhet när familjen flyttade till Boden till en egen lägenhet.

Artikelbild

| Tråkigt besked. Efter åtta månader i Sverige fick Ibrahim och hans familj ett avvisningsbeslut.

– När jag var 13 år började jag i en musikskola och var solist i State Barn Philharmonic i mitt hemland. Jag hade även en solistkonsert där men lämnade även Azerbajdzjan för att tävla utomlands. Jag har 29 diplom och sju medaljer som jag vunnit när jag uppträtt. Det var inte populärt hos vår diktatur att jag reste bort och uppträdde, säger Ibrahim.

I Sverige vill han fortsätta utbilda sig för att bli en framgångsrik sångsolist. När NSD träffar 17-åringen så tränar han noter tillsammans med Lena Stenlund, som är högre organist i Överluleå församling.

– Han kan inte noter vilket han behöver träna på som sångsolist. Däremot sången klarar han mer än galant, säger Lena Stenlund, som ackompanjerar på flygeln.

Ibrahim sjunger all sorts musik. Om han får nämna några personliga favoriter så blir det Michael Buble, Josh Groban och Tommy Körberg.

– Jag tycker att Körberg sjunger bra. Speciellt låten " Stad i Ljus" gillar jag. Den är en av mina favoriter och den sjunger jag jämt, säger Ibrahim Nasrullayev.

En duett med Körberg är något som han siktar på.

Tyvärr fick Ibrahim bara för några dagar det tråkiga beskedet att familjen inte får stanna. Men beslutet kan överklagas.

– Det känns tungt, men jag får mycket glädje i musiken. Jag försöker att inte tänka på det utan kämpa vidare.

Gå in och gilla NSD Boden på Facebook.