Samboduon från Boden, Mirja Breitholtz och Tony Nilsson, har gjort sig kända för sina många hitlåtar och Melodifestival-bidrag. Förra året bestämde sig Breitholtz för att satsa på en egen karriär, då hon framförde låten "Beez Kneez" tillsammans med Troy Jamz. Nu är det dags för nästa steg i karriären.

För några veckor sedan startades Hurdy Gurdy Noise (namnet kommer från svenska kockens uttal i "Mupparna"), ett eget skivbolag med målsättningen att erövra mark i skivbranschen som blivit tuff för låtskrivare och producenter.

– Det känns väldigt kul, alla bra låtar vi har får ett hem. Det känns väldigt spännande, säger Mirja Breitholtz.

Artikelbild

| Nassim Al Fakir med skivbolagets första singel

Den första artisten att släppa singel på skivbolaget är Nassim Al Fakir, som är känd som programledare på tv, med låten "Hopp".

– Den är ganska aggressiv, det är mycket körer – jag tror inte folk förväntar sig att han skulle göra en sådan låt, berättar Mirja Breitholtz.

Men Al Fakir är inte ensam om att vara tv-känd och aktuell på Hurdy Gurdy Noise. Sigrid Bernson, välkänd dansare från "Let´s Dance", kommer släppa låtar på bolaget.

– Hon har en väldigt fin och alternativ röst, väldigt otippat eftersom hon är väldigt showig och ”Let´s danceig”. Men hon har en "Tracy Chapman meeting Edith Piaf"-röst, berättar Breitholtz.

Artikelbild

| Sigrid Bernson vann finalen av TV4:as Let's Dance tillsammans med Benjamin Wahlgren. Nu är hon aktuell på Hurdy Gurdy Noise.

Tv-kändisarna är bara två av många tänkta artister hos Bodenduon. Enligt Mirja Breitholtz är inte problemet att hitta artister att samarbeta med – det stora problemet är vilka som ska väljas bort.

– Det finns så många som är skitduktiga, som man har jobbat med genom åren och inte fått chansen. Det hade varit grymt om vi kunde bygga upp en plattform så att vi kan ge dem chansen, säger hon.

Artikelbild

| Tony Nilsson visar upp skivbolagets egna kepsar

Mirja Breitholtz kommer dessutom släppa egna låten "Beez Kneez" på nytt och har en singel på gång med amerikanska rapparen Chi City, som ska kompletteras med en kvinnlig rap.

Snart kommer också låten "Tap Dat" höras it amerikanska dansserien "Hit the Floor" på tv-kanalen VH1, med artisten Rachele Royale.

Artikelbild

| Loggan till Hurdy Gurdy Noise är gjord av Mattias Breitholtz

Svenska kocken får flytta på sig. Nu är det två bodensare som står för Hurdy Gurdy Noise.