De är lite hästintresserade i grunden och nämner hur fina arabiska hästar är. Tre av familjerna kommer från Egypten och en från Irak.

– Vi är kompisar, säger Mando Elwan.

Flera lulebor har hittat till Boden. Det är systrarna Maine Nilsson och Magda Sundström. Maine står med en pain riche i högsta hugg.

Artikelbild

| Adday Hassan, Ima Hassan, Abdelrahman Aljuboory, Mariam Elwan, Mando Elwan, Josef Elwan, Firas Yousuf, Yousef Aljuboory, Hesham Ahmad och Abdelhady El Geassy samt Sarah Elwan, Safa Ahmad, Sana Ahmad och Hamza Aljuboory längst fram. De är på trav för första gången.

– Jag är hungrig efter all väntan, säger hon.

De kom tidigt för att få bra platser och fick vänta länge i bilkön innan de blev insläppta på travet. Systrarna brukar följa V75 på teve, men när årets stora travhändelse är i Boden då brukar de gå.

– Det är jättespännade.

Elvira Mörk, Luleå, säljer travprogram. Med sig har hon pojkvännen Jens Stålnacke från Malmberget. Han startar sommarlovet med Elvira på stallbacken.

Artikelbild

| "Vi tycker det är jättespännande", säger systrarna Maine Nilsson och Magda Sundström från Luleå. De brukar gå när det är V75 i Boden.

– Mamma har haft travhästar sedan jag föddes. Jag är uppvuxen på travbanen. Det är en familjetradition att vara här på V75, säger Elvira Mörk.

Gunilla Brander från Tväråselet sitter och kurar på en bänk under ett paraply.

Artikelbild

| Jens Stålnacke, Malmberget, och Elvira Mörk, Luleå. Jens startar sommarlovet med Elvira på V75, som blivit en familjetradition för Elviras familj. "Mamma har haft travhästar sedan jag föddes. Jag är uppvuxen på travbanan", säger Elvira Mörk.

– Jag sitter och väntar på att min häst ska starta. Digital Element ska vara med i montéloppet. Jag är alltid här på V75, även om jag inte har med någon häst. Det är ett måste!