Varje par jeans är unikt och bär spår av bärarnas speciella liv. Jan-Åkes jeans har kraftiga slitningar från en machete som hängt från bältet på vänster sida, en annan från att bäraren suttit mycket på skoter. Ett par har även en kraftig slitningsring på ena fickan, ett ogenerat märke från bärarens snusvanor.
-  Vi ser ett värde i att kunna få en historia på köpet, att det faktiskt är en verklig person som haft på sig jeansen, säger Oskar Olsson som tillsammans med sin tredje bror och pappa driver företaget Denim demon.

Inte bara jeansen, även Denim demons övriga plagg bär spår av brödernas samiska arv. Det syns kanske inte på en gång, men hantverkskunnandet är av yttersta vikt. Det märks på jeanssömmar och detaljer. Till exempel har jeansen Sarva en knapp med renhorn och en jackmodell har en innersöm i samma färger som Jämtlands flagga, landskapet där brödernas pappa är född.

Anton Olsson jämför sina jeans sedan sex månader med slitningen från Per Guttorms under samma tid.
-  Det blir lite annan slitning än att vara barnledig samma tid.
Jo, onekligen. Per Guttorms jeans har stora revor, från när han fastnade med byxorna i sin motorcykel. Jeansen syddes igen av Per Guttorms mamma. De kopierade jeansen bär samma reva med samma typ av lappningssöm. Fläckar från motorcykelkörningen och renskiljningen är också autentiskt återgivna.

Det tycks inte finnas en detalj som bröderna har missat, men sömmarna är också minutiöst planerade och sydda för bästa komfort.
Oskar och Antons jeansidé är att komma tillbaka till jeansens egentliga syfte, att vara ett slitstarkt plagg för hårt arbetande människor. Idag finns Denim demons jeans på hippa innerstadsmänniskor i New York, Moskva och förstås Stockholm.
Priserna ligger på mellan 1 000-
3 500 kr.
- Det kostar inte så för att de ska vara dyra utan för att de faktiskt kostar så mycket att producera, säger Oskar.
Än kan inte bröderna leva på sitt företag men om ett par år är det inte en omöjlighet, förutspår bröderna som egentligen inte marknadsfört sina kläder särskilt mycket. Ordet har spridit sig och gett dem nya marknader, mycket tack vare brödernas bakgrund i butiker som Solo och JC. Jeansen säljs även på NK. Nordligaste återförsäljaren är Flott i Umeå.
-  Drömmen är att komma in på den japanska marknaden, säger Oskar.