Det har ryktats att Charlotte Kalla skulle lämna moderklubben Tärendö IF - och ryktena visade sig stämma.

På söndag stod det klart att den 24-åriga Kalla i stället ska börja tävla för Piteå IF.

- Jag känner att jag vill optimera min satsning och vet att Piteå Elit har de resurser som krävs för att jag ska kunna utvecklas vidare som längdåkare, säger Norrbottens skiddrottning i ett pressmeddelande.

Artikelbild

Personliga tränareCharlotte Kalla egentligen inte velat lämna moderklubben IFK Tärendö i Tornedalen.

- Nu känns dock steget naturligt. Visst, Tärendö finns i både själ och hjärta, ingen tvekan om det. Men elitverksamheten i IFK Tärendö är inte alls den samma som i Piteå Elit där jag får flera duktiga klubbkamrater att sparra mot på gemensamma läger och en grym serviceapparat under SM-tävlingar och andra nationella tävlingar. Jag ser fram emot att bli en del i ett helt lag, säger Charlotte Kalla.

Att Charlotte Kallas personliga tränare Magnus Ingesson är sportchef i Piteå IF har också stor betydelse:

- Med Magnus som ledare i klubben vinner jag värdefull tid med honom på läger och tävlingar. Det betyder mycket för mig nu när Magnus inte längre finns med runt landslagets organisation.

Artikelbild

"Tidernas satsning

Piteå Elit kallar det för "tidernas satsning" och är väldigt glada över nyförvärvet - en klubbmedlem med OS-guld, VM-guld, Tour de Ski-seger, flera världscupsegrar och 11 individuella SM-guld.

- Charlotte Kallas intåg i Piteå Elit gör att nivån höjs på alla plan. Vi blir en mer attraktiv klubb för sponsorer och samarbetspartners, vi får en tjej i laget som kan tillföra något extra i tränings- och tävlingssammanhang. Jag vet att Charlottes nya klubbkamrater välkomnar henne med öppna armar. Det blir ett lyft för oss alla, förhoppningsvis även för Charlotte som får flera duktiga träningskamrater, säger Magnus Ingesson.

I Piteå Elit finns sedan tidigare namn som Jesper Modin, Magdalena Pajala, Mia Eriksson, Jennie Öberg, Mikael Norberg, Johan Westerlund och Emma Sjölander.

Flera av åkarna tillhör längdlandslaget eller utvecklingslaget Team 2015.