Det är förstås på grund av de byggnationer som pågår i centrum. Som vanligt blir det bilutställning, cruising och avslutning med festligheter på Nunisparken. Såväl lokala band som mer kända band spelar.

– Bland annat TT Grace, de är väldigt populära nu. Vi lyckades boka dem innan de kom upp i ropet, det är rätt kul, säger Sven Pettersson.

Bakom artistbokningarna står Jonne "Rocket" Jakobsson som är den som har koll och fingertoppskänsla på musiken, enligt Kjell "Firro" Hansson.

Artikelbild

| Det är snart dags för Midnight sun meet. Här är några av arrangörerna Sven Pettersson, Kjell "Firro" Hansson och Thorvald Burman.

– Sedan så försöker vi alltid ha ett lokalt band med också, säger han.

Från början var träffen en tredagarshändelse, numera är det en dag som gäller.

– Det är ett vinnande koncept. Många säger att det är årets händelse, säger Thorvald Burman.

Att intresset för amerikanska bilar är stort runtom i länet råder det ingen tvekan om. Sedan Midnight Sun Meet startade har ett flertal bilevenemang startats upp i Norrbotten. Omkring 350 bilar brukar komma till träffen i Gällivare.

Artikelbild

| Gamla""amerikanare" är det som gäller.

– Vi hoppas på kanonväder men vi har inte haft tur med vädret de senaste 15 åren så det är inget vi räknar med, säger "Firro" med ett skratt.

Föreningen driver också Nostalgicafé i centrala Gällivare. Inredningen är från 1950-talet och jukeboxen som Thorvald Burman byggt spelar tidstypisk musik. Caféet drivs ideellt och lockar många besökare, främst sommartid då många kör runt med sina amerikanare på stan.