Exakt hur många dödsfall nätdroger orsakar kan ingen svara på. Vilka kostnader dessa droger vållar samhället finns ingen siffra på. Hur mycket lidande de ställer till direkt och hur problem de medför för människan på lång sikt kan man bara spekulera kring.
Droger - lagliga som olagliga - finns bara några klick bort på nätet. Åldersgränser existerar i vissa fall, men hur efterlevs dom? Det handlar i många fall om aningslösa ungdomar som löser ut den anonyma försändelsen.
Personal på utlämningsstället kan bara se på när beställaren löser ut sina nätdroger.
Samhället är ständigt på efterkälken. Så fort en drog klassas som olaglig gör tillverkaren en liten ändring och vips är den nyillegala drogen laglig igen.
Vi tror att detta problem är större än vad många kan ana. Därför beslöt vi oss för att granska nätdroghandeln. Hur enkelt är det att få tag i droger? Hur funkar det? Vad är det för substanser som döljer sig bakom de glamourösa och flashiga beskrivningarna?

Vem är det som står bakom försäljningen? Vad säger samhället? Vad säger de som köper drogerna?
Det är några av de frågor vi gav oss ut för att söka svar på.
Första steget var att beställa drogerna. Kanske ett kontroversiellt beslut, men ändå nödvändigt för att ge er läsare hela bilden. Vi vill visa hur enkelt ungdomar kan beställa preparat, som i förlängningen släcker liv. Vi vill få reda på vad det är för droger som bara finns ett tangentbord bort. Vi vill skapa debatt kring ett växande problem.
Visserligen har vi nu indirekt gynnat en nätdrogsäljare, men samtidigt har vi fått bort några påsar från marknaden.
Vi har inte, enligt rådfrågad jurist, gjort något olagligt eftersom det vi beställde marknadsförs som "lagliga droger". Och bara två dagar efter att NSD med några klick på datorn gjort beställningen landade försändelsen i Luleå.
För att få reda på vad det egentligen är brukarna petar i sig vände vi oss till polisen för analys. Det som marknadsförs som lagligt visade sig inte vara så lagligt...
De kommande dagarna kommer fler artiklar i detta angelägna ämne.