Nytt för året är att tivolit har flyttat från Badhusparken några hundra meter ifrån marknadsområdet. En anledning är att centrumkärnan har upprustats och vissa gator vilket har medfört att flera knalleplatser försvunnit.

– Därför måste vi utnyttja ytan till knalleplatser så de som har stått där har placerats i Badhusparken vilket är en riktigt bra yta, säger marknadsgeneralen Maria Brodin som hoppas på cirka 45.000 besökare.

En av dem som har sitt stånd i Badhusparken är Alf Wara, Kalix bröd. Han är ny knalle och missnöjd med sin plats.

Artikelbild

Marknadsgeneralen Maria Brodin hoppas på en lyckad helg.

– Det är första året vi står här men placeringen är inte bra. Folk använder ytan till genomfart och många som har hittat oss tycker synd om oss som har hamnat här då allt folk finns på andra platser. Jag har varit på kontoret om att byta plats och de skulle titta på det till imorgon. Går det inte åker vi hem, säger Alf Waara.

Flytten av tivolit har ifrågasatts av en del kommuninvånare men Johanna Sevä som är på plats med barnen säger att det är en förbättring.

– Det är större plats för tivolit och mer plats för själva marknadsområdet så jag tycker att det är bättre, säger Johanna Sevä som kommit från Karesuando.

Utanför radiobilarna står skidstjärnan Charlotte Kalla med en biljett i handen.

Artikelbild

Charlotta Kalla var på hemmaplan och hade köpt en karusellbiljett.

– Det är det enda jag har köpt på marknaden, men det brukar alltid bli en suovas, säger Charlotte Kalla.