En träningsmatch i början av augusti är väl lagd till handlingarna för ett bra tag sen, eller? Nä, inte för Joakim Fagervall. Utan hos honom sitter det fortfarande kvar en Djurgårdstagg från i höstas.

För det var då, i försäsongsturneringen Vardia Cup, som mesta mästarna slog Luleå Hockey med 5–2 i norrbottningarnas hemmaborg.

Nu vill tränaren ha revansch.

– Sist vi mötte dem lämnade det spår efter sig, som vi nu har möjlighet att lappa, säger Joakim Fagervall.

Så den matchen ligger som tändvätska?

– För mig gör den det. Det är bra virke till en bra match, bra virke till brasan.

Det är kanske något du redan har slängt på brasan...

– Nä, inte riktigt än. Inte mer än på min egen brasa, haha.

Men du kommer att använda dig av det i förhandssnacket?

– Ja, jag tycker att om man förlorar med 5–2 på hemmaplan mot ett lag så får man rätta till det, oavsett vem man har mött.

Ett hjälpmedel i jakten på segrar är ett effektivt numerärt överläge. Det hade också Luleå inledningsvis, men nu har man inte gjort mål i spelformen i fem raka SHL-matcher och man har halkat ner till tionde plats i powerplay-ligan med en utdelning på 14,29 procent.

Det ska dock tilläggas att i de två senaste tillställningarna har laget bara fått chansen i powerplay en enda gång.

– Vi tog det som en het potatis efter Champions Hockey League, för när vi mötte Lukko (förra tisdagen) tycker jag att vi hade tillräckligt många bra chanser men vi var jävligt bleka i det spelmomentet, säger Joakim Fagervall och tillägger:

– Då gjorde vi några justeringar (Johan Forsberg klev in i den andra powerplayformationen) och det kändes jävligt hett och bra på träningen – och så åkte vi på turné och fick inte chansen mer än en gång... Men vi gnuggar på det.

Daniel Larsson vaktar kassen mot Djurgården, Marcus Fagerudd och Daniel Mannberg är på väg tillbaka från sina skador men spelar inte i kväll. Det gör inte heller Stephen Dixon, han har fortfarande problem med sin handled och man vet inte vad det är som orsakar smärtan och när han kan vara tillbaka.

– Det är så skum skada så det finns inte. Så jag vet fan inte, om jag ska vara helt ärlig. Han tränar och är på is och vi är glad att han har benen som han kan köra, men han kan inte skjuta ordentligt, säger Fagervall.