"Det är jättebra att huset ska säljas"

"Jättehärligt!" Omdömet kommer från Kristina Enholm, ordförande i Törebygdens framtid, efter beskedet att hyreshuset blir kvar.

Tomma lokaler i botten av hyreshuset.

Tomma lokaler i botten av hyreshuset.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2020-02-27 09:00

Vi har berättat att stiftelsen Kalixbo, som tidigare beslutat riva hyreshuset på Köpmanvägen 19 i Töre, har vänt i frågan och vill nu sälja det.

Styrelsen, som var enig både när beslutet var att riva och nu när beslutet blev att sälja, hade sju anbud på bordet.

Ingela Rönnbäck, vd stiftelsen Kalixbo, har nu  fått uppdraget att gå vidare med saken och  sälja hyreshuset.

Kristina Enholm är en av många Törebor som kämpat för att hyreshuset ska få finnas kvar.

– Det känns jättebra, jättehärligt, att huset ska säljas. Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå att ändra rivningsbeslutet. Det är första gången alla föreningar i Töre går samman i ett gemensamt brev och så blir resultatet så här, det visar att det faktiskt går att påverka, säger Kristina Enholm.

Betydelsen av beslutet?

– Det kändes extra tråkigt att det fanns planer på att riva hyreshuset utan att det fanns planer på att bygga nytt. Hela omgivningen kring huset, med nästan hela nedre botten i hyreshuset tom och en busstation som stått tom i snart fyra år, känns trist. Det behöver hända någonting där. Nu får vi förhoppningsvis en köpare som vill satsa i Töre. Det finns så mycket bra som händer här, vi har en förskola med fyra avdelningar och 20 barn i kö och en bra skola. Huspriserna har stigit i och med att allt fler ser fördelarna med Töre, inte minst med närheten till Luleå, säger Kristina Enholm.

Kristina Enholm är glad över beskedet att huset ska säljas.
Kristina Enholm är glad över beskedet att huset ska säljas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!