Runt halv sex i går kväll kallades en patrull ut till en by utanför Luleå gällande en misshandel inomhus. Då patrullerna kom på plats hade gärningsmannen lämnat, men efter lite sökande så hittades mannen av polis. Mannen som är i 40 årsåldern fördes till polisstationen för förhör där han sedan anhölls.

Vid halv sjutiden blev en man i 30 årsåldern under hot av med pengar, körkort och busskort i centrala Luleå. Detta efter att tre okända personer kommit fram till honom. De tre hade mörka huvtröjor med uppdragna huvor och solglasögon. Gärningsmännen är även misstänkta för övergrepp i rättssak då de hotade målsägande med misshandel i fall han ringde polisen. Polisen har letat i området utan resultat. Polisen uppmanar eventuella vittnen att ringa 114 14 med information om händelsen.

Strax före sjutiden på lördagskvällen larmades polis till Skurholmen i Luleå efter att samtal från SOS inkommit gällande en man som tagit tag i en kvinna bakifrån och rispat henne med någon form av tillhygge i armen. Kvinnan ska ha börjat blöda av attacken. Patrullen höll förhör med kvinnan och tog upp anmälan. Kvinnan visade brottsplatsen för patrullen och en brottsplatsundersökning gjordes. Patruller spanande i området efter gärningsmannen och sökte med hundpatrull efter tillhygget, dock utan resultat. Polisen uppmanar eventuella vittnen att ringa 114 14 med iakttagelser gällande händelsen.

Strax efter midnatt för polisen ett rutinstopp i Kalix. En man i 35 årsåldern blir misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk och grov olovlig körning. Mannen togs med till vårdcentralen för provtagning, anmälan och förhör, efter detta frigavs mannen.

Tjugo i ett kallas polis ut till Boden där en pojke under 18 år använt en annan persons legitimation för att komma in på nöjesställe. Polis har varit på plats. Vårdnadshavare kontaktad, anmälan bruk av falsk urkund.

Kvart i två på natten stoppar polisen en bil utanför Boden. Vid kontroll visar bevisinstrument 0,42 promille, körkortet och fordonsnycklarna omhändertas.