Döms för försök till dråp efter knivdrama

Efter det tumultartade knivdramat i Jokkmokk döms nu den 24-åriga kvinnan till två års fängelse för försök till dråp och ringa narkotikabrott.

Enligt rättsläkarens utlåtande stämmer mannens skador överens med den typ av kniv och blad som hittades i ett handfat i parets lägenhet.

Enligt rättsläkarens utlåtande stämmer mannens skador överens med den typ av kniv och blad som hittades i ett handfat i parets lägenhet.

Foto: Polisen

Jokkmokks kommun2020-03-20 15:00

Det var i november 2018 som en 31-årig man knackade på dörren hos kvinnan och hennes 30-åriga man. För tillfället var bara kvinnan hemma och av rädsla släppte hon inte in honom då hon uppgett att han upprepade gånger tidigare har hotat paret. När den 31-årige mannen något senare samma dag återvänder till parets bostad ska han ha utrustat sig med en slags kulhammare och pepparspray. Den 30-åriga mannen ska då ha mött upp honom utanför bostaden, varpå det utbröt tumult och slagsmål. Enligt den 31-åriga mannen har den 30-åriga mannen dragit kniv mot honom och haft den i ”huggläge”.

Någonstans i tumultet har kvinnan utdelat två knivhugg mot den 31-åriga mannen, ett i bröstkorgen och ett på den vänstra överarmen. Kvinnan har medgivit att hon utdelat knivhugg mot mannen men har förnekat brott eftersom hon menar att hon handlat i nödvärn.

Förhandlingarna pågick under tre dagar vid Gällivare tingsrätt. Den 30-åriga mannen döms även han för ringa narkotikabrott, men också för olaga hot. Påföljden blir villkorlig dom och 17 500 kronor i dagsböter. Paret ska också betala skadestånd till 31-åringen, där den totala summan uppgår till 112 263 kronor jämte ränta.

För den 31-årige mannen blir påföljden skyddstillsyn och totala skadestånd på just under 40 000 kronor. Han döms för skadegörelse, olaga hot, övergrepp i rättssak och brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål, men också för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!