Musikens makt på Gültzaudden i Luleå avslutar festivalsommaren i länet. Drogfri och gratis skiljer den sig mot tidigare festivaler och fokus ligger på musik och gemenskap, enligt Petra Lundmark som är festivalansvarig.
Ingen alkoholförsäljning
Trots att försäljning av alkohol inte sker på området, lär det finnas många som väljer att inte ha en vit festivalhelg.
 - Vi tror att de flesta vet att vi inte säljer alkohol och att de kommer att sköta sig. Men vi kommer att vara omkring 40-50 personer i form av personal och ordningsvakter på området för att hålla stöket nere, och bland annat göra stickkontroller i väskor, säger hon.
Djärv satsning
Lena Karlsson, ansvarig över tillstånd hos polisen i Luleå, berättar att polis och räddningstjänst har blivit informerade om festivalen och de kommer att hålla uppsikt under helgen.
- Men det är upp till anordnaren att se till att det är ordning på området, säger hon.
Att starta en gratisfestival under en tid då många festivaler går i graven på grund av ekonomiska problem kan verka djärvt, men det förklarar Petra Lundmark med bra samarbetspartners.
- Det går ihop med hjälp av Luleå kommun, Luleå tekniska universitet, BD Pop och ett gäng till som tror på och stöttar oss i det vi gör. Det har gjort att ekonomin redan är i hamn.
Av namnet kan man förstå att musiken är i centrum, men utöver att lyssna till artister som Oskar Linnros och Eldkvarn finns det möjlighet att prova på allt från beachvolleyboll, lasergame och ponnyridning. Picknickfiltar kommer att sätta ut på gräset och mat ska finnas till försäljning.
Hoppas på många besökare
Det är första gången Musikens makt arrangeras, och hur många besökare man väntas få vill inte Petra Lundmark spekulera i.
- Det är en omöjlighet att veta, helst alla! Nej, men bra väder betyder bra med folk, och det är ju gratis, säger hon.