Fylleri, bråk och allmänt stök har avlöst varandra. Polisen kommunikatör, Börje Öhman, säger att från klockan 22 på fredagskvällen fram tills klockan 07.00 på lördagsmorgonen finns totalt 100 ärenden registrerade.

- Det är betydligt mer än en vanlig helgnatt då det brukar vara cirka 50-60 ärenden. Det här är nästan en dubblering, säger han.

Allt har dock inte handlat om fylleri, bråk och misshandel.. Det har även varit flera fall av psykisk ohälsa

– Polisen får ta hand om de ärendena också, kommenterar Börje Öhman.

Många gånger när polisen kallats till en plats resulterar det inte i något ärende.

– Vi får larm om ett bråk till exempel men när vi kommer dit så är ingen kvar på platsen, eller så är det ingen som vill prata med oss eller göra någon anmälan.

Två stora folkfester har pågått under lördagsnatten, Luleå hamnkalas och Pajala hemvändarfest.

- Det har ända varit hyfsat lugnt i Pajala. Vi har två registrerade ärendet, ett fylleri och en kontroll av ett fordon, säger Börje Öhman.

Nedan följer ett urval av nattens händelser:

Klockan 00:26: Gällivare centrum, misshandel. En man i 50-årsåldern skadat av ett vasst föremål. Skadorna var inte allvarliga. En man i 45-årsåldern greps och anhölls misstänkt för grov misshandel. Utredning pågår.

Klockan 01:38: Örnäset, Luleå, misshandel. En man i 20-årsåldern grips och anhålls efter bråk/misshandel. Tre personer i 20 - 25-årsåldern har skador efter misshandel. Även den misstänkte har skador. Utredning pågår.

Klockan 04:11: Kirunavägen, Pajala, grovt rattfylleri. En man i 50-årsåldern misstänkt för grovt rattfylleri.