Sporten har under sommaren rapporterat om hur Kalixklubben under en tid varit oense med Peace & Love City från Borlänge gällande en övergång av spelarna Christan Frohm och Niclas Rönnqvist. Där tolkningen av den aktuella utbildningsersättningen inte varit gemensam mellan de båda föreningarna, där Kalix inte har accepterat de bud Borlängeklubben kommit med.

Men nu har klubbarna överens och Frohm och Rönnqvist kommer därmed spela bandy i Dalarna kommande säsong.

– Vi är jätteglada att äntligen kommit fram till en lösning med Peace & Love City. Vi vill grabbarnas bästa och jag vet att jag talar för hela föreningen när jag säger att vi är ypperligt glada för deras skull, skriver John Mannberg, ordförande i Kalix Bandy i ett pressmeddelande.

Dessutom presenterades att Niklas Sundqvist är klar för Kalixklubben. Han återvänder till Kalix Bandy efter en ettårig sejour i Karlsborgs BK.

– Det var lite för tufft för mig med Kalix i Elitserien och jag hade svårt att ta en plats på min ordinarie position. Jag har haft en riktigt bra tid förra säsongen i Karlsborg och jag har mycket att tacka dem för men ser fram emot utmaningen som det innebär att spela i Allsvenskan, säger han i ett pressmeddelande och tillägger:

– Jag är väl en ganska bra passningsspelare. Jag ser ändå mig själv som en som tar ett stort ansvar i det defensiva arbetet.