Som tur är visar sig det hela bara vara på låtsas. Här ute i terrängen, ett par mil utanför Överkalix, pågår nämligen inspelningen av en scen i Jägarna 2 - uppföljaren till filmen som blev en svensk jättesuccé för ett 15-tal år sedan.
På den annars så lugna platsen har därför flera tält slagits upp. Kameror är också uppriggade. Och just i dag har stället invaderats av en hel hop representanter från ett 20-tal olika riks- och regionalmedier.
Som i Hollywood
Mitt i kaoset dyker regissören och "pappan" till Jägarna 1 och 2, Kjell Sundvall, upp.
- Jag och (Rolf) Lassgård är de enda som är kvar sedan förra filmen. Vi vill att den ska bli något helt annat, förklarar han något senare.
Ny i sammanhanget är skådespelaren Peter Stormare, som tidigare spelat i amerikanska storfilmer som Armageddon och Jurassic Park, och som nu ska föreställa lokalpolisen Torsten .
Någon större skillnad att arbeta
i Hollywood jämfört med lilla Överkalix tycker stjärnskådespelaren emellertid inte att det är.
- Det kanske är mer pengar internationellt, men när man hör "var så god, action" är det precis samma jobb, konstaterar Stormare.
Jagade av ilsken älgtjur
Både han och kollegan Rolf Lassgård (förhörsledaren Erik i filmen) försäkrar att de trivs med lugnet på inspelningsorten, även om det enligt Stormare "blir lite väl litet ibland".
Dramatik har de å andra sidan inte behövt sakna.
Tvärtom avslöjar Lassgård att han och Stormare blev jagade av en ilsken älgtjur under förra veckans filmande.
På riktigt.
- Plötsligt såg jag i ögonvrån att något jagade oss. Då sprang jag, berättar Rolf Lassgård med inlevelse.
Händelsen ägde rum på bygdens älgfarm, när teamet skulle spela in en scen i hagen. På väg dit kom en av älgtjurarna ur balans eftersom en av älgkorna var brunstiga. Men som tur var slutade det hela väl.
Lika bra gick det inte för en av älgens kamrater, som faktiskt har fått sätta livet till under filminspelningen.
Kjell Sundvall berättar att filmteamet köpt en älg från farmen för 20 000 kronor, och att den sedan sköts framför kameran:
- Farmen har bara tillstånd för fem älgar, och eftersom de hade fått kalvar så hade de hur som helst fått göra sig av med älgen. Dessutom sköts den under insyn av veterinär och under älgjaktstid, förklarar han.
Grym kriminalfilm
Scenen till trots framhåller han att filmen inte blir en tjuvjaktsfilm på samma sätt som "ettan".
I stället beskriver han den som en otäck och grym kriminalfilm
i jaktmiljö.
Inspirationen kommer, enligt honom, från olika kriminalfall som inträffat sedan förra inspelningen.
Att "tvåan" äntligen blivit av förklarar han med att manuset som vuxit fram från samtalen mellan honom och manusförfattarna Björn Karlström och Stefan Thunberg helt enkelt blev så bra att han till sist inte kunde motstå en uppföljare.
Och, garanterar Kjell Sundvall:
- Filmen blir inte som någon syjunta i Pajala eller som något Lions-möte i Överkalix.
Nästa höst är det upp till bevis. Då är en världspremiär inplanerad för filmen i Överkalix.