Vissa konserter är extremt lättrecenserade. Så var definitivt fallet med det som skedde på Kulturens hus restaurangscen på lördagskvällen. Sven Zetterberg, Sveriges okrönte blueskung och hans komfortabla komphundar i The Rockarounds bjöd på en fantastisk bluesshow från första till sista tonen. Inte en enda dålig låt. Det spelar ingen roll om det är instrumentalt eller vokalt, om det rör sig om Svens egna låtar eller covers på material från storheter som Sam Cook, B. B. King, Albert King, Bobby Blue Bland eller Memphis Sim, om det är snabba eller långsamma låtar - allt är lika fantastsikt.

 

Mycket av kvällens succéartade framtoning kan tillskrivas samarbete mellan Sven och The Rockarounds - tajtaste kompet sedan Eldkvarn brann. Typ. Micke Finell bjuder på glödheta saxsolon, Calle Brickman bakom sitt elpiano likaså, bland annat i svängiga Calle’s Boogie från hans nya egna platta. Tommy Cassemar är en stabil klippa på basen. För att inte tala om Ingmar Dunker. Han gör verkligen skäl för sitt efternamn där han dunkar fram bakom trummorna. Sällan har någon fått ut så mycket ur ett vanligt trumset.

Artikelbild

 

Sven Zetterberg själv, spelandes på antingen sin blodröda eller kritvita gitarr, bjuder på störtskön ekvilibrism på sina guror. Och rösten, den där mörka, sandpapprade rösten som är sträv och kärv, den är som klippt och skuren för de känslofyllda texter Sven levererar. Att bluesen är känslornas musik blir oerhört tydligt under kvällens lopp. Sällan har smärtan i olycklig kärlek uttryckts råare än i I feel like breakin´ up somebodys home. My baby like sales är en kul text om en partner som är galen i reor. Även soullåtar passar hans röst perfekt.

Enda minuset är att Sven bara tar fram munspelet i en enda liten ynka bit. Detta hade vi gärna hört mer av.

 

Artikelbild

Svartöns Blues fortsätter att skämma bort Luleå-publiken med urbra blueskvällar. Detta var definitivt inget undantag. En blueskväll kan knappast genomföras på ett bättre sätt. En konsert som kommer att dröja sig kvar i minnet för långt tid framöver. Verkligen en magisk kväll. Frågor på det?