Personen har lämnat in en anmälan mot kommunen till justitieombudsmannen efter upplevelsen hos socialtjänsten. I den har han bifogat en ljudfil som innehåller samtal med en tjänsteman. Där framgår det att polisen under en husrannsakan har hittat olagliga drogen cannabis i personens hem. Det har lett till, eftersom personen har barn, att denne har blivit kallad till socialtjänsten och de ska prata om barnen.

Personen i fråga fokuserar dock mer på behandlingen från tjänstemannen. I ljudfilen framgår det att socialtjänsten har lämnat ut information om droger från organisationen Drogfritt.

2012 hade Svenska Dagbladet en granskning som visade att Drogfritt har kopplingar till scientologin och experter har dömt ut deras information som icke vetenskaplig.

Det här var inte tjänstemannen medveten om och ursäktar sig. Men misstänkte cannabisinnehavaren menar att socialtjänstens åsikter går före fakta i ärendet.

"Hur många har suttit i samma sits som jag och min sambo innan och fått religiös propaganda kastade i knäet från en socialtjänsteman som tydligen struntar i forskning och fakta?"