Att skriva om Sveriges kvartsfinal i samband med en artikel om Tornedalen prides tåg är nästan omöjligt eftersom det finns få händelser som kan konkurrera ut allt annat som händer i landet på samma sätt.

Allsvenska fotbollsmatcher, V75-lopp och bröllop flyttades då Sveriges kvartsfinal fått hela landet att stanna upp klockan 16.00 men prideparaden avgick som planerat.

- Vi försökte ändra tid till 15.00 men det gick inte då det skulle ha krockat med andra aktiviteter, säger arrangören Veronica Kumpula.

Artikelbild

| Pajala pridetåg.

Cirka hundra personer fanns på plats och marscherade i kärlekens namn runt marknadsområdet.

- Det var lite mindre uppslutninn tidigare år men det har ju sina skäl i och med fotbollen, men det är större uppslutning än jag trodde att det skulle vara, säger arrangören David Forsberg som gick längst fram i tåget.

Caroline Johansson Svonni valde trots sitt stora idrottsintresse valt att gå med.

- Det är en självklarhet för mig och det spelar ingen roll vad som visas på tv, jag kommer ändå att finnas här och stötta. Men nu ska jag springa iväg och kolla på matchen, säger Caroline Johansson Svonni.

Artikelbild

Det är femte året Tornedalen pride arrangerar en parad och numera kvarstår endast två personer av den ursprungliga gruppen. David Forsberg och Veronica Kumpula.

- Nu är det dags att lämna över till en ny generation och det är några nya som verlar sugna, säger Veronica Kumpula.