Den bidrar till mångfalden som vi behöver här i Kiruna – både när det kommer till social bakgrund och personer från andra länder. Det handlar om 120 heltidsjobb och lika många deltidtjänster, alla som kompletterar gruvindustrin på ett ypperligt sätt. Att inte ta tillvara den kompetens som finns på Radiotjänst vore att slösa med statens resurser.

Regeringen talar om att hela landet ska leva och att ett steg i den processen kan vara att omlokalisera statliga verksamheter. Vi vill se att ord blir till handling och inte lämnar de 200 personer som arbetar på Radiotjänst i otrygghet – någonting som vi vet gör folk sjuka. Reformen är tänkt att sjösättas om mindre än ett år, så det är bråttom. Regeringen har nu en chans att bevisa att de menar vad de säger om att öka tryggheten i samhället.

Vänsterpartiet Kiruna kontaktade i förra veckan regeringen för att få besked om hur de resonerar om ersättningsarbeten åt alla som drabbas på Radiotjänst stänger. Vi har ännu inte fått något svar från något av de fyra departement vi kontaktade. Kanske har den ”klassiska” Socialdemokratin varit alltför upptagen med att mötas med Moderaterna och smida framtidplaner, men de ska de inte få göra ostört. Vi ska påminna dem om vad de lovat. Vi backar vi inte i vår kamp för ett Kiruna för alla!