Svar på: S i Pajala - tvära kast och parti i spillror.

Ja du Johny Lantto, det verkar inte vara lätt för dig att hänga med vad som händer i politiken i Pajala. Kanske dax då för nya krafter?

Det är skillnad på att öppna skolor och behålla det man har. Vad jag vill minnas var du också närvarande i Korpilombolo i maj 2016 då beslutet om att inte flytta åk6-9 i Tärendö och Junosuando togs, samt att man inte skulle stänga badhusen.

Nu är åk6-9 i Tärendö flyttad, Junosuando skola stängd och badhusen stängda. Under 2017 (tidig vår) la vi en motion om att ha kvar åk 6 i Tärendö och Junosuando men skolan i Junosuando hann stängas innan fullmäktige 11/9 behandlade motionen som blev avslagen. Att ta tillbaka högstadiet har aldrig diskuterats... Hur är det med minnet egentligen?

Ska du anklaga mig för något, gör det då med rätt fakta, inte några efterhandskonstruktioner som du själv hittat på!

Att Lantto mfl går ut och gnäller när man inte får förtroende från medlemmarna, är inte riktigt vuxet en politiker.

Förtroende som politiker är något man förtjänar, ingenting man kan kräva att få. Får man inget förtroende finns det oftast ett skäl till det.

Det vore klädsamt om Lantto åtminstone tog sitt eget ansvar i de saker som skett utan att alltid försöka skylla ifrån sig, det skulle kanske ge lite mer respekt? Men det är en genomgående trend i allt han säger, ansvaret ligger alltid hos någon annan, han har aldrig gjort något fel...

Är det så att det nya partiet består av gamla politiker, som lunkar på i samma gamla hjulspår, kommer man att göra som man alltid gjort, med följden att : Det kommer att saknas helhetssyn och inga nya lösningar på gamla problem och hur det står till med kvalité, ansvar och den politiska kompetensen råder det väldigt delade meningar om.

Dessutom, att försöka åka snålskjuts på etablerade partier är i min värld inte okej, det är bara ovärdigt, men det är kanske det vi har att vänta av det nya partiet?