Tidigare under veckan släppte hockeybloggarenMrMadhawk bomben att centern KaelMouillerat, som kommer från AHL-spel, är klar för Luleå Hockey.

NSD tog sedan nyheten vidare och kunde avslöja att det rörde sig om ett ettårskontrakt – och att stjärnan skulle komma att presenteras i dag, torsdag.

Nu står det alltså klart. Mouillierat har skrivit på ett ettårsavtal med Luleå.

Artikelbild

| Nytt och fräscht. Sportchef Lars "Osten" Bergström presenterade nyförvärv under torsdagen.

– En center som också kan spela ytterforward. Väldigt användbar. Kan spela powerplay, boxplay och är en bra tekare. Har också haft en kaptensroll i tidigare lag. Han kommer bli väldigt användbar för oss, säger sportchef Lars "Osten" Bergström.

Den 28-årige kanadensaren spelade under den gångna säsongen med Wilkes-Barre/Scranton Penguins där han svarade för 45 poäng (18+27) på 68 matcher.

Men det kommer mer. Luleå Hockey har nämligen också kontrakterat Tim Kennedy som senast kommer från spel i Jokerit i KHL. Och så här säger sportchef Lars "Osten" Bergström om sin nye stjärna som har 162 NHL-matcher på CV:t.

– En center som också kan spela ytterforward. Väldigt användbar. Kan spela powerplay, boxplay och är en bra tekare. Har också haft en kaptensroll i tidigare lag. Han kommer bli väldigt användbar för oss, säger Bergström.