– Han ligger sannolikt någonstans i älven nedströms Kengisforsen. Nu när isen har gått så kan det hända att hans kropp dyker upp och vi behöver hjälp av allmänhetens ögon för att hitta honom. Inte minst för hans anhörigas skull, säger Alf Hjertberg, polisinspektör i Pajala.

Den 65-årige nordirländaren fiskade i Kengisforsen tillsammans med ett kompisgäng den 20 augusti när han tappade balansen och föll i vattnet.

– Han hade vadat ut några meter i älven och stod ovanför forsnacken. En av hans kompisar hörde ett plask och såg honom framstupa i älven. Sedan sögs han med i strömmarna. Trots att man letat mycket har han inte gått att hitta, säger Alf Hjertberg.

Polisen söker nu nya iakttagelser från området nedströms Torneälven.

– Vi vill att folkl som rör sig efter älven ska hålla ögonen öppna och vara medvetna om att det är en människa som saknas och som kan dyka upp. Laxfiskesäsongen börjar snart, med en massa båtar i älven.

Polisen har haft kontakt med mannens anhöriga i Nordirland.

– Normalt har man ju anhöriga som hjälper till och leta i sådana här fall men den här mannens släkt och familj bor ju långt härifrån så de kan inte göra det.

Alf Hjertberg berättar att polisen även kommer att använda sig av polishelikopter i letandet under försommaren.

– Den kommer att flyga fram och tillbaka över älven då och då och det är ju bra om folk vet varför den är uppe i luften, säger han.