Folkpartiet Liberalerna hade årsmöte i helgen.
Jens Sundström, Luleå, hade avböjt omval som ordförande och i stället kunde valberedningens förslag, Thomas Olofsson, också han från Luleå, väljas till ordförande.
Det stundar intensiva tider för politikerna. I år är det val till EU-parlamentet och nästa år till det svenska, Riksdagen. Inför partiets landsmöte senare i år ska Norrbottensdistriktet fila ihop minst en motion i en angelägen infrastrukturfråga - Norrbotniabanan.
Väljarna tycka till
Också frågan om storregion är en het potatis.
- Där har vi inte partiet med oss på vår linje. Jag anser att frågan ska avgöras i val där väljarna får säga sitt. Landstingsvalet brukar vara det glömda valet, men det tror jag inte det blir den här gången. Det löser inte sjukvårdens problem att slå ihop fyra fattiga landsting till ett. Vi vill i stället arbeta för Region Norrbotten till en början. Jag tror att landstingsvalet nästa år kan bli en regionfråga.
Toppar lista
Jens Sundström, 38, är först namn på Folkpartiets lista till riksdagsvalet nästa år.
- Vi har startat vår planering. Sedan måste jag också ha en plattform och göra mig mer känd i Norrbotten. Det krävs ett hårt jobb men vi räknar med att ta en plats i riksdagen. Vi brukar ju byta plats med centern.
Jens Sundström i stället för centerns nuvarande riksdagsledamot Stefan Tornberg alltså...
Övriga fyra i topp på listan till riksdagsvalet nästa år är:’
Anna Kotavuopio Jatko, 46, landstingspolitiker och blivande arbetsterapeut, Kiruna.
Hendrik Andersson, 35, it-företagare och hemmansägare, ordförande för Folkpartiet i Boden.
Åsa Sundström, 31, företagare och kommunpolitiker, Arjeplog.
Ulla Persson, 68, kommunpolitiker och pensionär, Piteå.