Förra året besökte 500 personer friskvårdsmässan. Anders Hjärtström, 42, bor i Kalix men var här för första gången.
- Jag kom hit av ren nyfikenhet eftersom jag känner många som skulle hit. Jag trodde det skulle vara mer folk och betydligt större, säger han.
Han fick medhåll av Birgit Säfström, 69, från Kalix.
- Det är lite färre folk än förväntat. Det kanske beror på det fina vädret.
Men utställarna verkade upptagna.
Få Kalixföretag
- Vi passar på att vara här när det är så mycket folk, säger Ronnie Nordqvist, 62, ordförande för Hörselskadades Förening i Kalix.
- Det är fullt upp. Många intresserar sig för vår tandvårdsförsäkring. Jag har knappt hunnit sitta ner och äta lunch, menar Sofie Eliasson, 23, tandhygienist från Folktandvården i Kalix.
Ett trettiotal utställare fanns på plats. Men bara åtta friskvårdsföretag kom från Kalix. Trots att det finns fyra gånger fler på orten.
- Vi ville samla alla. Dessvärre resonerade många att de redan hade en van kundstock och kom inte. Men vi har ett gemensamt ansvar. Det är ett unikt tillfälle med en renodlad friskvårdsmässa, säger Håkan Nyman, 55, en av initiativtagarna på Friskvården Folkets hus.
Han såg inga problem med att mässan var bred.
- Alla som arbetar med hälsa på något sätt är välkomna. Den ena människan är inte den andre lik. Vi har så olika intressen.
Hälsa inte förutbestämd
Kjell Melander, som är överläkare på Kalix sjukhus, föreläste om livsstil och hälsa. Han menade att dåliga vanor går att ändra.
- Du får aldrig sätta dig ner och tro att din hälsa är förutbestämd. Du kan påverka den oavsett vilka gener du har. Men det finns inga genvägar. För att minska i vikt måste du göra av med mer energi än vad du förbrukar.
Samtidigt gäller det att ha rätt inställning.
- Hälsa är viktigt men vi får inte skuldbelägga människor. Även om vi vet att de själva bidragit till sin dåliga hälsa, säger Kjell Melander.
Monika Palo, 57, berättade om hur viktig tankens kraft är och hur färger påverkar.
- Vi kan lära oss vilken kraft vi har i tanken. Att sitta och meta i stillhet är en slags tankens kraft. Ljus och färger styr oss också, säger hon.
Lördagen avslutades med en minikonsert med Perbackakören från Boden, som haft workshop under dagen.
- Även körsång är hälsa för både kropp och själ, säger körledare Anneli Gustafsson.