Fullt ös när ny butik öppnade i Haparanda

Laura Jaako har varit med om att få stänga flera butiker i Haparanda. Men när hon slog upp portarna på Dollarstore gjorde hon det med framtidstro. "Det här måste gå", säger hon.

Heidi Koski och Laura Jaako öppnade nya butiken i Haparanda i onsdags.

Heidi Koski och Laura Jaako öppnade nya butiken i Haparanda i onsdags.

Foto: Herman Öberg

Haparanda kommun2019-09-25 17:50

Affärer har kommit och affärer har gått ute på handelsområdet som skapades i samband med Ikeas etablering i staden. Laura Jaako har själv jobbat med Granngården, Skopunkten och Team Sportia som har fått klappa igen i Haparanda. I Team Sportias förra lokaler ligger nu en ny affär där Laura Jaako har klivit in som butikschef. Nu ska hon driva Dollarstore. Och löningsonsdagen blev en riktig pangstart.

För trots att det var en vardag så var parkeringen i stort sett full och folk strömmade in i butiken under arbetstid. 

– Jag blev faktiskt paff själv. Jag trodde inte att det skulle komma så här mycket folk. Men det har kommit kunder från Övertorneå, Överkalix, Kalix och från Finland och det är jättekul att se, säger Laura Jaako.

Det har känts bra tidigare starter också, men ändå har butikerna stängts ned efter ett tag. Men det här känns bättre än på hennes tidigare butiker, säger Jaako.

– Jag tror på det här. Det här är rätt affär för den här kundkretsen, säger butikschefen och fortsätter sedan:

– Nej, det här bara måste gå. Det ska mycket till för att det här inte ska gå runt.

Sanna och Laura Rasimus var två av de som var in och handlade på öppningen. Haparandaborna hoppas att den här butiken klarar sig.

– Det är alltid roligt när det kommer något nytt. Men jag hoppas att det finns nog med kunder åt både Dollarstore och Rusta i Haparanda.

Laura och Heidi Jaako handlade på premiären.
Laura och Heidi Jaako handlade på premiären.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!