En som gillar nya grepp och tvära kast är 23-årige Kirunabrottaren Peter Viklund. Offensiv och Kastvillig skulle kunna vara hans två mellannamn.
Han vann seniorernas 84-kilosklass genom att besegra två nya och något yngre bekantskaper som han lärde känna på sitt eget lilla sätt.
Oskar Innala från Haparanda åkte i mattan efter ett smidjebälte medan Clas Söderström från BK Snar fick känna på ett krysstag.
- Efter så många års träning sitter allt i ryggmärgen. Nu hade jag dessutom ingen press på mig och då följer allt bara på, sa han.
Peter Viklund gjorde comeback efter två års uppehåll till Engman cup för en dryg månad sedan. Nu är satsningen total igen.
- Jag behövde de två sabbatsåren efter 16 års konstant brottning, sa Viklund och forsatte:
- Nu ska försöka komma så långt det bara går.
Även de andra seniorklasserna på DM bjöd på spännande och sevärd brottning.
Ali Mohsen från Luleå inledde 74-kilosklassen med att besegra Gällivares Sarmad Petrus, bland annat efter att ha lyckats med ett omvänt livtag.
Därefter blev Juha Liisantti från Haparanda för svår i andra omgången.
I den tyngsta klassen 96/120 kilo fick vi se en något oväntad utgång när Johan Karlsson från Råneå besegrade Viktor Pääjärvi från Kiruna för första gången på tio försök.
Johan Karlsson lyckades med en rullning efter ett parterr-läge som ledde till fallseger i det som visade sig vara finalen efter bara 39 sekunder.
Kanske hade Viktor Pääjärvi inte hämtat sig efter att länge och väl ha baxat runt den minst sagt rutinerade Benny Englund från BK Snar. Det blev seger till sist, men kanske var den dyrköpt.
- Jag kan inte skylla på det. Benny är tung och stark och jag hade inte kunnat ta det lugnare om jag ville vinna matchen, sa Viktor Pääjärvi.
När totalt 101 matcher i DM var avverkade bjöd 85-årsjubilerande Kiruna SK på tårta.
För de flesta var det länge till nästa invägning.