Han satt och tittade på tv när han plötsligt hörde någon ropa "det brinner" utifrån vägen som leder mellan hans bostadshus och platsen för majbrasan, som han årligen bygger upp för allmänheten.
- Jag tittade ut och såg mitt livsverk brinna upp. Jag ringde SOS Alarm och brandkåren var snabbt på plats, men de kunde inte hejda elden. De sa att det var bäst att låta brasan brinna ned helt för att sedan kunna bygga upp den på nytt. I samma stund bestämde jag mig för att jag ska banne visa dem som gjort det här att de inte ska få förstöra för alla människor som kommer hit på Valborgsmässoaftonen.
Trots att han har kort tid på sig lovar han att en majbrasa ska finnas på plats och firandet genomföras traditionsenligt den 30 april.
- Klockan 22.30 tänds stora brasan och en timme innan tänds korveldarna. Vi bjuder på korv i vanlig ordning.
56 året i rad
Det är en tradition med 55 år på nacken som någon försökte stoppa vid midnatt, natten mot söndagen.
- Ja, årets majbrasa här på Andra sidan blir den 56:e i ordningen. Den tänkte jag tillägna till nyligen bortgångne Knut Hedström och hedra hans minne med en tyst minut, säger Patrik Söderberg och förklarar:
- Han var en sådan godhjärtad och fin människa. Vid brasans 50-årsjubileum bjöd han mig på en helikoptertur så jag fick flyga in och tända elden.
Det var tredje gången som majbrasan saboterats. 2003 och 2005 hände samma sak, men då hann räddningstjänsten släcka innan det brunnit särskilt mycket.