- Det känns jättebra att vara här, säger Tord Hansson, som anlitats som chaufför till en glänsande Chevrolet Bel Air från 1957, en av de sammanlagt 210 bilarna som deltog i kortegen.
Trots ett grådaskigt väder och regntunga moln var kortegen lång och välfylld.
Harry "Henna" Strömberg, en av dem som var med och arrangerade evenemanget, sade under fredagen att han hoppades på åtminstone 170 bilar i kortegen.
Hans förhoppning infriades med råge när sammanlagt 210 bilar, där de yngsta i kortegen var från 1975, radade upp sig för färden från Nunisvaara via Malmberget för att avsluta på Vassaratorget i Gällivare.
Bråda dagar
Harry Strömberg och de andra i arrangörsgänget har haft bråda dagar med arrangemanget. På grund av hotet om regn fick de till exempel ägna större delen av fredagen åt att resa de fem stora tält som tillsammans med samtliga logar på Nunisvaara skyddade besökarna från vädrets makter under festligheterna senare under kvällen.
- Med tanke på vädret och allt tycker jag det är en bra uppslutning, säger Kjell "Firro" Hansson.
Midnight sun meet har haft öppen anmälan sedan sex år så det är svårt för arrangörerna att säga exakt hur många som samlades för årets evenemang.
- Vi vet hur många bilar det är i kortegen eftersom vi delade ut nummerlappar till dem alla, men utöver det är det omöjligt att säga något, säger Hansson.
Varken han eller de övriga i arrangörsgänget körde med i kortegen.
Däremot passade Henry Strömberg på att visa upp sin pärla på bilutställningen i Nunisparken under söndagen.
Som en gud
Bilarna var putsade, vaxade och sken av stolthet när de långsamt körde genom Malmberget med destination Gällivare.
Väl i Gällivare splittrades den långa kortegen och några av bilarna kunde sedan återfinnas på parkeringen till en av stans hamburgerrestauranger.
Där samlades förare, ägare och passagerare för att prata bilar med varandra och med dem som trotsat det kyliga vädret för att se kortegen.
Tord Hansson, som avslappnat lutade sig mot förardörren på den glänsande Chevan, verkade nöjd.
- Den går som en gud, säger han och log med en blick mot bilen.