Inte ens mörka skyar och hällregn höll folk borta från Nilivaara idrottssällskaps idrottsplats när klockan närmade sig 14 och det var dags för bilbingo.

Svårt höra genom regnet
Men deltagarna som parkerat på planen hade tur. För bara några minuter innan spelet drogs igång sprack himlen upp och solen kom fram.

- Det var bra för det är så svårt att höra vad de ropar ut om det regnar mot bilrutorna, sade Eila Gustavsson, som kommit från Markitta.

Artikelbild

| Eila Gustavsson, från Markitta, hade inte bara sig själv i tankarna när hon spelade. Hon hade brickor för sonen och barnbarnen också.

- Det blir inte att åka på bingo lika ofta som förut. Men i dag är jag här med min syster från Koskullskulle och spelar för mig, min son och mina barnbarn. Vinner jag så får vi dela.

Några bilar bort fanns Göran Rudlund och Gurli Isaksson från Kiruna.

- Vi tycker mycket om att gå på bingo och gör det ofta, sade Göran Rudlund.

- Man kommer ut bland folk och så tycker vi att det är kul att spela och vinna.

Artikelbild

| Bilbingo i Nilivaara lockade många att köra upp och parkera på den stora idrottsplatsen. Trots att regnet öste ned alldeles till några få minuter innan spelet började.

Spetstyg i stället för plast
Medan andra garderat sig mot regnet med svarta plastsäckar som de hängt för de öppna bilrutorna, hade paret Rudlund/Isaksson hittat en mer sofistikerad stil. Med spetstyger.

- Ja, de skyddar mot vattnet och gör att man hör vad de säger väldigt bra, sade Gurli Isaksson.