– Jag tyckte att det saknades utbud på snabbmat och tänkte att vi väl får göra något själv istället. Och då är det roligt att göra något annat som ingen annan har, säger Jonathan Fors, en av ägarna.
– Det ska finnas något för alla, säger den andra ägaren Pernilla Åneskog.
Det tog inte länge att gå från tanke till handling. Två månader efter att funderingarna på en matvagn kommit upp står nu Lapland Street Food i startgroparna. Inom de närmsta dagarna kommer matvagnen att ställas upp någonstans i Gällivare med möjlighet att förflyttas till platser där hungriga kunder finns. Öppettiderna är inte spikade i dagsläget men tanken är att kunna servera lunch och middag. Utbudet kommer bland annat att bestå av hamburgare, fish and chips och Angusburgare men också lokala specialiteter. Vad sägs om hjortrondressing?
– För oss är det viktigt att ha bra leverantörer och därför kommer vi inte att kunna vara billigast i stan. Vi siktar på att servera en kvalitativ middag, säger Jonathan Fors.
– Vår grej är viltburgare och souvas av lokala producenter. Det är viktigt att ha lokala leverantörer, säger han.
Fördelen med att ha en matvagn är att de kan förflytta sig till annan plats om kundunderlaget sviker. Tanken är att också kunna delta vid större evenemang som exempelvis Jokkmokks marknad och skidtävlingar, men att också kunna ställa upp vagnen vid större arbetsplatser.
– Provar man inte så vinner man inte. Man måste testa, säger Jonathan Fors.