Elisabeth Landby är ett känt namn för många, framför allt genom sitt arbete med Sole Adventure och Event. Hon har både blivit utsett till årets mest företagsamma person år 2015 och årets kvinnliga företagare år 2010.

Men nu bryter hon spår och fokus bort från Sole Adventure och Event till Hotell Dundret tillsammans med sambon Dan Broström.

– Det känns roligt att börja i en helt ny bransch, det känns som mångas lilla dröm att driva eget hotell eller pensionat. Det finns mycket att göra, men det ska bli roligt att göra det till sitt eget, säger Elisabeth Landby.

Hotellet kommer drivas i ett helt nytt bolag, skiljt från eventarbetet.

– Jag kände att jag hade gjort väldigt mycket och uppnått mycket. Till slut blir man så nöjd att man ska göra något annat, säger Landby.

Vad har ni för visioner?

– Vi vill renovera och fräscha upp, det ska få sin egen attityd och jag tror att det kommer bli familjärt och gammeldags. Det har stått där och varit hotell sedan 1941, det ska få lite egen prägel.

Det var i mars i år som idén om att överta hotellet föddes. Sedan dess har det gått fort och på tisdagskvällen skrevs alla papper på.

– Det var första dagen på jobbet idag, renoveringarna kommer starta någon gång i sommar. Vi ska börja ganska snart, det finns behov och det känns, säger Elisabeth Langby.