Det var kylslaget, det var spänt. Och det blev en riktig rysare på Skyttis IP. Med GMFF i förarsätet, före avspark vill säga eftersom den första kvalmatchen slutade med 3–0 seger. Ett bra resultat men ändå inte.

– Det blev onödigt spännande, men vi bjöd ju publiken på dramatik, säger tränaren Krister Taivalsaari.

Spännande var bara förnamnet. Hemmalaget gjorde 1–0 på friläge i den första halvleken. Än så länge var det lugnt i GMFF-lägret. Friska Viljor var ju tvingade att göra tre till för att spela bort malmfältslaget från alla div II drömmar.

Artikelbild

Målskuttet. Alex Naylor gjorde GMFF:s ack så viktiga mål i returmötet med Friska Viljor på bortaplan.?Foto: Mats Henriksson

Sen kom tvåan på straff i den andra halvleken. Och trean, på drömträff dessutom. Ett riktigt klassmål som fick hemmaarenan att lyfta med tio minuter kvar av matchen.

Tre minuter senare blev det tyst – men inte hos gästerna. För då reducerade Alex Naylor till 1–3. Och tog GMFF vidare i kvalet och han hamnade underst i glädjehögen.

Ett klassiskt mål var det dessutom– passning snett inåt bakåt. Assisten från Edgar Seeley.

– Fick bra träff, med fel fot dessutom, säger Naylor.

Som inte är den notoriske målskytten i det målglada gänget. Det var bara hans andra mål för säsongen. Men det allra skönaste – och viktigaste för laget.

– Oj, vilken lättnad när målet kom. Fast det blev onödigt spännande, vi borde ha avgjort den här matchserien redan på hemmaplan, säger Taivalsaari.

Tänker givetvis på de frilägen som både Ray Spear och Mikael Jannok brände på Malmbergets IP tidigare i veckan.

Nu väntar ytterligare två kvalmatcher. Mot Umeålaget Mariehems SK som kommer från div II. Första matchen spelas på hemmaplan kommande lördag. Retur på bortaplan helgen efter.

– Nu skall vi träna bra i veckan och komma laddade till helgen, avslutar Krister Taivalsaari.

Efter säsongens skönaste förlust.

Slutresultat: Friska Viljor FC-Gällivare/Malmbergets FF 3–1 (1–0).