Halfpipen på Dundret samlade 80 tävlanden och upp emot 200 åskådare i Soldalen för att välkomna våren.

– Det här är max, jag kunde aldrig tro att det skulle bli så mycket folk. Mycket tack vare vädret, det kan inte vara bättre än så här, säger Tobias Larsson, en av arrangörerna.

Det är de två företagen Shapepahs i fjällvärlden och Fat Brothers som står bakom snö- och musikfestivalen som i mångt och mycket handlar om att återinföra en gammal klassiker.

Artikelbild

– Att sitta i Soldalen och grilla korv är sen gammalt. Det var så förr, våren kom först i Soldalen. Det var klassiskt att vara här, min morfars kompis träffade sin fru här, det var liksom på 60-talet, berättar Tobias Larsson.

Dundrets fjällchef Urban Olofsson var en av besökarnas på plats.

– Det här är precis som det var på 70- och 80-talet. Det var så mycket folk, vi satt och grillade och hade party. Det försvann ett tag, skidåkningen i stort hade ju en dipp ett tag. Men nu är det verkligen tillbaka. Ett arrangemang som detta är en lyckoträff, säger han.

Flera veckors arbete med ett 20-tal frivilliga snöskottare har format den handgjorda halfpipen som låg i dagens blickfång.

Artikelbild

– Jag skulle gissa den är mellan 40 och 50 meter och kanske tre meter hög. Vi brukar kalla den för 90-talspipe, nu för tiden tävlar man ju minst i dubbelt så höga superpipes, säger Larsson.

Under lördagskvällen väntar nu andra delen av festivalen, som består av bland annat hiphop-afterski.

Artikelbild

– Vi snackade ihop oss och kände att vi ville ha band som även deltar i resten av festivalen. Så flera av de som spelar åker i backen idag, säger Larsson.

Spelar gör bland annat Trainspotters & Chefen och Kalle Gracias & Griljonären.