Genom internationella Tv-networks som BBC, Asian Food Channel, Fox, SBS Australia etcetera sänds programserien i över 110 länder.
I Gammelstad fick tv-teamet en lite försmak av vårvintern. En årstid som ligger norrbottningarna varmt om hjärtat.
Vad skulle du ta med dig på en sådan utflykt?
– Rökt renkött, kaffe, kanske lite kaffeost och lite gurpi, det tycker jag om, säger han och prisar den rena smaken som finns i ren.
Han drar sig till minnes besöket i Jokkmokk för två år sedan då han fick äta "fantastisk renkok".
– Jag har svårt att tänka mig något på det djuret som inte smakar underbart gott.
Åsikterna är många om hur renkött ska kryddadas. Vad tycker du?
– Ren är ett tillåtande kött, men jag tycker att man ska göra renen till huvudperson och krydda sparsamt – bara salt. Jag brukar krydda tillbehöret, säger Tareq Taylor och tillägger att han brukar krydda färsrätter.
Han säger också att det går att väva in mycket från naturen – lav, svamp, lingon och hjortron – och få ett fantastiskt resultat.
– Suovas, riktig suovas, är en stor favorit. Det har jag alltid i frysen.
Efter inspelningen av miljön i Gammelstads kyrkby väntar matlagning i skärgården.
– Det blir gurpi och så ska vi försöka få tag i harr. Sedan blir det siklöja och något mer av ren.
– Jag har fått många smaksensationer här, säger han och nämner än en gång resan till Jokkmokk som han beskriver som den viktigaste matresan han gjort i sitt liv.