Garage brann ned i Korpilombolo

Ett övertänt garage i Korpilombolo orsakade stort räddningspådrag på lördagen.

Räddningstjänsten lät garaget brinna ned och fokuserade på att rädda skog och byggnader intill.

Räddningstjänsten lät garaget brinna ned och fokuserade på att rädda skog och byggnader intill.

Foto: Malin Stenström

Korpilombolo2019-11-09 22:33

Larmet inkom till räddningstjänsten vid 15.33 på lördagseftermiddagen. När Norrbottens Media var i kontakt med räddningstjänsten i Luleå vid femtiden stod en garagebyggnad i lågor.

– Det är helt övertänt, byggnaden. Så de inriktar sig på att skydda det som är runt omkring i stället, sade Bo-Lennart Björklund, inre befäl vid räddningstjänsten i Luleå.

– Det är ett garage, en bilverkstad tydligen. Nu vet jag inte om det är någon verksamhet där eller om det bara är privat.

Denna omständighet stoppade släckningsarbetet tillfälligt.

– De kan egentligen gå fram och släcka, det är så mycket gasflaskor inne i garaget. Och det är helt övertänt så det finns ingenting att rädda i alla fall. Jag har sagt till dem att de ska backa undan och skydda sig själv i stället, berättade Bo-Lennart Björklund.

All personal från räddningstjänsten i Pajala och den lokala styrkan i Korpilombolo fanns på plats under eftermiddagen. Även polisen ryckte ut, men fattade ingen misstanke om brott.

Räddningsinsatsen fokuserade på att rädda intilliggande byggnader och skydda skogen i närheten, och vid 19.30-tiden var räddningsarbetet avslutat. Inget annat kom till skada och garaget brann ned till grunden.

Platsen är avspärrad i 24 timmar av säkerhetsskäl då gasflaskorna fortfarande riskerar att sprängas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!