Strax efter 15.00 gick slutsignalen i Coop arena och hallen förvandlades till ett galet, lyckligt guldinferno där spelarnas hyllades, grät och skrattade.

Men efter matchen fortsatte festligheterna för guldhjältarna. Efter att tränaren Fredrik Glader badats i champagne i omklädningsrummet bussades alla spelare till Nytorget i Luleå i centrala Luleå och där fick de ta emot folkets och fansens hyllningar ännu en gång.

– Mäktigt. De där hyllningarna är något jag aldrig kommer att glömma. Jag fick gåshud, säger Melinda Olsson.

Efter den korta utomhusvistelsen väntade nya partyutmaningar för Luleås guldspelare. Nästa anhalt blev en krog i centrala stan där ännu fler fans väntade – men också en enklare guldmeny.

– Nu ska vi bara hålla igång och fira, fira och fira ännu mer, sa den 23-åriga stjärncentern som inför den här säsongen kom från Linköping och ett vunnet SM-guld för precis ett år sedan.

Men det som hände i Coop arena var något alldeles extra.

– Så är det. Det här guldet är speciellt för mig – det är svårt att beskriva. Jag har spelat med många av de här spelarna förut och att jag kommer från norr spelar givetvis roll, säger Olsson som hockeyfostrats i Överkalix.

Berätta om resan ni gjort som lag den här säsongen?

– Den är häftig. Vi sa redan i augusti att det var guldet som gällde och jag har aldrig tvivlat. Jag är en person som alltid tror på det vi gör. Efter jul hände något med oss – vi blev som ett nytt lag. En maskin. Jag snackade med några kompisar i Linköpings lag och de sa att de knappt kände igen oss och att vi vann rättvist. Det var kul att höra.

Melinda Olsson har den här säsongen varit en av Luleås bästa spelare från sin centerposition och svarat för 10 mål och 12 assist på 34 matcher. I slutspelet blev det 5 mål och 1 assist på sju matcher från hennes klubba.

I den tredje och avgörande finalen svarade hon för det viktiga 4–1-målet som definitivt dödade matchen.

Och ni kan räkna med att det kommer blir fler poäng i Luleås matchtröja i framtiden. Olsson sitter på ett 1+1-kontrakt som därmed kan brytas.

Men det kommer inte att hända.

– Jag stannar. Garanterat.