När personrösterna var räknade är det tre män som toppar BA:s lista till fullmäktige genom personval. Anders Pettersson fick 10,69 procent och Daniel Rönnbäck fick 5,73 procent.

– Ingen av oss har fört någon personlig krysskampanj. Det är väljarna som gjort den här bedömningen. Det är inga stora skillnader egentligen, säger Inge Andersson.

Han säger att resultat av personkryssen är väntat. De har alla tre suttit i kommunfullmäktige den senaste mandatperioden, men för andra partier. Inge Andersson sitter som kommunstyrelsens ordförande på ett S-mandat.

– Vi är de som är mest kända bland befolkningen.

Att han är personvald som partiets förstanamn tar Inge Andersson inte som någon personlig seger. Däremot tycker han att det nybildade partiet gjorde ett bra val, men tanke på att de bara hade fem månader på sig.

– Hade vi haft lite tid till på oss hade det blivit ännu bättre.

Det har pågått diskussioner mellan partierna i Boden, men de vill avvakta mandatfördelningen. Nu är den klar i och med den slutgiltiga rösträkningen.

Socialdemokraterna (S) får 17 mandat, Moderaterna (M) åtta, Bodenalternativet (BA) sex, Sverigedemokraterna (SD) fem, Sjukvårdspartiet (SJVP) fyra, Centerpartiet (C) och Vänsterpartiet (V) får tre mandat vardera, Liberalerna (L) två och Miljöpartiet (MP) ett. Totalt 49 mandat. Nu ska partierna göra upp om vilka som tillsammans kommer bilda majoritet i Bodens kommun.